Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος καθώς θεωρεί ότι «έχουμε να κάνουμε με προσχηματικές διαδικασίες, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν την ουσία του προβλήματος».

«Έχουμε ένα κόμμα διαλυμένο από το εκλογικό αποτέλεσμα και αντί να κοιτάμε ποιος έφταιξε γι’ αυτό και τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, έχουμε μπει σε μια διαδικασία επιβεβαίωσης μιας ηγετικής ομάδας η οποία οδήγησε τα πράγματα εδώ που τα οδήγησε», δήλωσε στο ραδιόφωνο Real Fm.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ προτείνει ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο: «Πρέπει να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, που σημαίνει νέα ηγετική ομάδα, νέα ηγεσία, νέες προτάσεις και νέα στόχευση στο να διαμορφώσουμε την Κεντροαριστερά, τη μεγάλη παράταξη η οποία πρέπει να έχει κυβερνητικό προσανατολισμό».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι μιλά για την Κεντροαριστερά, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Από τον πανικό του αποτελέσματος ακούω και τη γραμμή να πάμε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λάθος εκτίμηση και λάθος προσέγγιση», ενώ χαρακτήρισε «ανόητους» όσους υποστηρίζουν ότι θα ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ.