Ο Λουίς Ενρίκε επέστρεψε στο σπίτι του. Ο ισπανός προπονητής υπέγραψε την Τετάρτη το συμβόλαιό του με τη Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα. Ο ίδιος έθεσε τους στόχους του και μίλησε για την Μπαρτσελόνα που ονειρεύεται.

«Είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Αρχίζουμε να χτίσουμε μια νέα Μπάρτσα, που θα εμπνέει με ελπίδα. Ενας προπονητής δεν πρέπει να είναι απλά ένας προπονητής, αλλά και ένας ηγέτης. Η ικανότητα να ηγηθείς είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Δεν είναι μόνο τεχνικοί οι λόγοι ή τακτικής, αλλά το πώς διαχειρίζεσαι ένα γκρουπ, τους εγωισμούς των παικτών και το πώς τους δίνεις ώθηση» είπε αρχικά.

«Μέσα στην εβδομάδα υπάρχει πολλή δουλειά. Θα γνωριστούμε με τους παίκτες, θα αποφασίσουμε ποιος θα παίξει και ποιος όχι και πολλά άλλα. Ξέρω ο,τι αυτό το πρότζεκτ θα είναι δύσκολο, αλλά δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω να δουλεύω και να ακούσω τον ύμνο της ομάδας. Θα ξεκινήσω την δουλειά από αυτό το απόγευμα και θα πάρω κάποιες αποφάσεις με το υπόλοιπο προσωπικό. Μόλις έφτασα, αλλά γνωρίζω το σπίτι μου καλά», συνέχισε ο Λουίς Ενρίκε.

«Το στυλ μας θα είναι επιθετικό και θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο Μέσι δίνει κάτι παραπάνω από απλά γκολ, είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Προφανώς οι εμφανίσεις του πέρσι δεν ήταν τόσο εκπληκτικές όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παραμένει το νούμερο ένα. Ο Τσάβι είναι φίλος και πρώην συμπαίκτης. Θα συζητήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε.

«Θα δυναμώσουμε την ομάδα,αν είναι δυνατόν,σε όλες τις γραμμές.Θα ήθελα να ανεβάσω κάποιους παίκτες από την δευτερη, αλλά πρέπει να μου δείξουν ο,τι είναι αρκετά καλοί.Οι παίκτες πρέπει να ξέρουν ο,τι αν δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο,θα υπάρξουν αλλαγές», είπε στο τέλος.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τον Λουίς Ενρίκε σαν το νέο μας προπονητή.Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και θετικοί ότι θα ξεκινήσει μια νέα εποχή».