Για «συγχωροχάρτι» του ΣΥΡΙΖΑ προς την Χρυσή Αυγή τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κάνουν λόγο στη Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας την «προβοκατόρικη» όπως τη χαρακτηρίζουν, ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ο εγκλωβισμός της Κουμουνδούρου «στο όνειρο για την εξ εφόδου κατάληψη της εξουσίας», την έχουν οδηγήσει «σε ένοχες “διαρροές” προς τα ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα για συγχωροχάρτι στην ναζιστική και εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει σε στήριξη των ψηφοφόρων της ΧΑ προς τους υποψηφίους του στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κανένα σχόλιο για την Χρυσή Αυγή το βράδυ του πρώτου γύρου, όπως έπραξαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί;» σημειώνει στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου που εκδόθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης. 

Η καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για το κλείσιμο του ματιού του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Χρυσή Αυγή έρχεται και μετά και τις δηλώσεις το πρωί του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε ένα άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Σακελλαρίδης δήλωσε πως καταλαβαίνει την «οργή και την αγανάκτηση» που εκφράζουν εκείνοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Κασιδιάρη».

«Ανοιγμα σε νεοναζί δεν κάνουμε» είπε αλλά παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη «να αλλάξουν γνώμη και να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν».

Η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Φαίνεται ότι η ψυχρολουσία της Κυριακής μετά τις πρόσκαιρες θριαμβολογίες οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανούσιες και προβοκατόρικες ανακοινώσεις όπως η σημερινή, για δήθεν σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την Ν.Δ.

» Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να “καπελώσουμε” κομματικά τους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες σεβόμενοι την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια τους, μακριά από κομματικά χρίσματα.

» Άλλωστε σε όλους είναι γνωστό ότι στις περισσότερες περιφέρειες και σε πολλούς δήμους υπάρχει στον δεύτερο γύρο αντιπαράθεση υποψηφίων που προέρχονται από τον χώρο της ευρύτερης Δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με τους υποψήφιους που έχουν το κομματικό χρίσμα της Ν.Δ.

» Όποιος βέβαια είναι εγκλωβισμένος διαρκώς στο “όνειρο” για την εξ εφόδου κατάληψη της εξουσίας και μόνον, αδυνατεί να κατανοήσει ότι υπάρχουν ικανοί, προοδευτικοί, αποτελεσματικοί και ενωτικοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που είναι αποδεκτοί από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

» Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτός ο εγκλωβισμός και η αγωνία οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένοχες “διαρροές” προς τα ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα για συγχωροχάρτι στην ναζιστική και εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

» Και με την ευκαιρία: Είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κανένα σχόλιο για την Χρυσή Αυγή το βράδυ του πρώτου γύρου, όπως έπραξαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από