Με την αιχμηρή διαπίστωση πως «αν χάσουμε το ριζοσπαστισμό μας ούτε με το κυάλι δεν θα δούμε κυβέρνηση», ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τοποθετήθηκε απέναντι στα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Κυριακής. Η βασική ένσταση του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας είχε να κάνει με «τον φόβο», όπως είπε, της ηγεσίας να πει «τα πράγματα με το όνομά τους και με ξεκάθαρο τρόπο» προτού ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού.

Επικαλούμενος το παράδειγμα της Κύπρου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν πρέπει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και τόνισε: «Εμείς σύντροφοι λέμε ότι θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Αριστεράς με όποιο τρόπο, και σε περίπτωση που εκβιαστούμε θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι μιλάμε ακόμη και για έξοδο από την ευρωζώνη. Γιατί φοβόμαστε να το πούμε αυτό;».

Οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν από τον ίδιο ομιλητή ο οποίος άσκησε οξύτατη κριτική στην πλειοψηφία γιατί, δικά της, όπως είπε, στελέχη, είναι εκτός συνεδριακής γραμμής. Και χρησιμοποίησε ως παραδείγματα τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος και το φορολογικό.