Την άποψη ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης (φωτογραφία) μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Το πραγματικό δίλημμα των επερχόμενων ευρωεκλογών δεν είναι εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το πραγματικό δίλημμα είναι με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστεί η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και ειδικά τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου» είπε ο κ. Κουβέλης, συμπληρώνοντας ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν σταθμός και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα για λύσεις που θα υπερβαίνουν το σημερινό συντηρητικό πλαίσιο πολιτικών.

Μίλησε για τη συγκρότηση της πολιτικής συμπαράταξης με άλλες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού Κέντρου και είπε στο ακροατήριο ότι «συγκροτούμε τη συμπαράταξη Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι η χώρα και η κοινωνία δεν αντέχουν τη συνέχιση των ίδιων πολιτικών και τόνισε ότι η αποφυγή της χρεοκοπίας και η σταθεροποίηση που επιτεύχθηκε με δυσανάλογα μεγάλο κοινωνικό κόστος δεν οδηγεί σε ανασυγκρότηση και ανάκαμψη.