Εναλλακτική πρόταση για πεζοδρόμηση της Σταδίου, σε περίπτωση που το σχέδιο για την Πανεπιστημίου δεν προχωρήσει, παρουσίασαν την Τετάρτη οι αρχιτέκτονες Δημήτρης Κονταργύρης και Ανδρέας Βεντουράκης εν όψει της ημερίδας του προσεχούς Σαββάτου η οποία τέλει υπό την αιγίδα του τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εικόνες από εγκαταλελειμμένα κτίρια και άδεια καταστήματα που κυριαρχούν κατά μήκος του κεντρικού άξονα της Αθήνας τις οποίες τράβηξε ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της πρότασης με την πεζοδρόμηση του άξονα Σταδίου - Φιλελλήνων επιτυγχάνεται η άμεση σύνδεση της Πλατείας και του Μετρό Συντάγματος με τον πεζόδρομο της Ερμού. Αυτό, όπως εξηγούν, θα έχει ως συνέπεια τη διαμόρφωση «μιας συνεχούς τριγωνικής περιπατιτικής διαδρομής Σταδίου-Ερμού-Αιόλου, συνολικού μήκους 2.300 μέτρων που θα πλαισιώνει το εμπορικό τρίγωνο».

Σε ό,τι αφορά τις συγκοινωνιακές παρεμβάσεις προβλέπεται η εκτροπή της κυκλοφορίας της Σταδίου στην Ακαδημίας και της Φιλελληλων στην Αμαλίας. Η Πανεπιστημίου θα εξυπηρετεί την ροή καθόδου προς Ομόνοια και η Ακαδημίας την ροή ανόδου προς Σύνταγμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από