Οσο κι αν οι ιθύνοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου διατείνονται ότι το αποκαλούμενο… προϊόν βρίσκεται σε ανοδική πορεία έχοντας σημειώσει βήματα προόδου, αγώνες όπως ο χθεσινός του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη (1-1) στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης μας υπενθυμίζουν ότι η Σούπερ Λίγκα παραμένει ένα αναξιόπιστο πρωτάθλημα χαμηλού επιπέδου και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων. Ανθρώπων που θέλουν να περάσουν ένα δίωρο βλέποντας την αγαπημένη τους ομάδα, αλλά φεύγουν από το γήπεδο αηδιασμένοι από κατακριτέες συμπεριφορές διαιτητών, ποδοσφαιριστών, προπονητών και χουλιγκάνων, πνιγμένοι από τα δακρυγόνα και κάποιοι εξ αυτών, ακόμη και με ανοιγμένα κεφάλια.

Κάπως έτσι, ένα ωραίο κυριακάτικο μεσημέρι μετετράπη χθες σε εφιάλτη για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκετές είναι οι λέξεις με τις οποίες μπορούν να περιγραφούν όσα τραγελαφικά συνέβησαν εντός της Λεωφόρου και των αποδυτηρίων, αλλά και περιμετρικά ενός γηπέδου όπου έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα σημαντικό μέρος της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Ζούγκλα», «ροντέο», «τσίρκο», ίσως και όλα αυτά μαζί, συνθέτουν την εικόνα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα που άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Το Τριφύλλι άνοιξε το σκορ στο 19′ με ένα καταπληκτικό διαγώνιο σουτ του κροάτη μέσου Ντάνιελ Πράνιτς, ενώ ο Εργοτέλης ισοφάρισε στο 47′ με κοντινή προβολή του βέλγου μεσοεπιθετικού Ζιγκί Μπαντιμπαγκά. Κάπου εκεί όμως το παιχνίδι άρχισε να χαλάει. Σε μεγάλο βαθμό φρόντισε γι’ αυτό ο διαιτητής Γιάννης Δελφάκης, ο οποίος φόρτωσε με φάουλ και κίτρινες κάρτες τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που έχασαν την ψυχραιμία τους. Αντιθέτως, υπήρξε ιδιαίτερα επιεικής με τους παίκτες του κρητικού συλλόγου, οι οποίοι αν και καθυστερούσαν συστηματικά και επιδεικτικά παρέμειναν ατιμώρητοι.

«Σήμερα στο γήπεδο ήρθαν ελεύθεροι σκοπευτές από το Κίεβο για να εκτελέσουν την αποστολή τους» δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος με το σφύριγμα της λήξης επιτέθηκε φραστικά στον κ. Δελφάκη και απειλείται με τιμωρία από το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο εκνευρισμός παικτών και προπονητών μετετράπη σε οργή για περίπου 200 μαινόμενους οπαδούς του Τριφυλλιού, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα πολιόρκησαν τα αποδυτήρια των διαιτητών φωνάζοντας συνθήματα εις βάρος του τριπολιτσιώτη ρέφερι, της Σούπερ Λίγκας και του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Η Αστυνομία απώθησε τους Πράσινους κάνοντας χρήση χημικών, ενώ ακολούθησαν οδομαχίες επί της οδού Τσόχα αλλά και περιμετρικά του γηπέδου για αρκετή ώρα και υπήρξαν προσαγωγές και μικροτραυματισμοί.

Το σκηνικό της ζούγκλας συμπλήρωσε η σοβαρή καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης για επίθεση που δέχθηκε η αποστολή των Κρητικών από οπαδούς του ΠΑΟ και για προσπάθεια εισβολής εντός των αποδυτηρίων.