Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2014
Σε έγγραφο που δημοσίευσε το Ινστιτούτο ECRI, με τίτλο: «Λίστα των 10 καλύτερων τεχνολογιών από κορυφαία στελέχη νοσοκομείων» για το 2014 τονίστηκε η σημασία του αντιμικροβιακού χαλκού.
Ο πρωταρχικός στόχος δημιουργίας του συγκεκριμένου εγγράφου, είναι η επεξήγηση των νέων τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους υπεύθυνους των νοσοκομείων να βελτιώσουν τον σχεδιασμό τοποθέτησης των κεφαλαίων τους  για το 2014.
Ένα από τα θέματα που παρουσιάστηκαν στη δημοσίευση, ήταν η χρήση των επιφανειών χαλκού στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.  Αρχικά, έγινε ανάλυση των κινδύνων που σχετίζονται με την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.  Ακολούθησε μία τοποθέτηση σχετικά με τις επιφάνειες αντιμικροβιακού χαλκού,  παρέχοντας επιστημονικά στοιχεία και σχόλια σχετικά με το πώς η στρατηγική χρήση των επιφανειών αντιμικροβιακού χαλκού μπορεί να συνεισφέρει θετικά στις υπηρεσίες υγείας.
 
Τα συμπεράσματα του Ινστιτούτου ECRI, προήλθαν από τη χρήση στοιχείων του δοκιμαστικού πρωτόκολλου του Οργανισμού Προστασίας Περιβάλλοντος της Αμερικής (EPA) - τμήμα του Υπουργείου Άμυνας, που χρηματοδότησε την κλινική έρευνα καθώς και μία χρηματοδοτούμενη κλινική δοκιμή από το Πρακτορείο για την Φροντίδα Υγείας, Έρευνας και Ποιότητας (AHRQ),  η οποία υλοποιείται στη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου UCLA της Αμερικής.
 
Αν θέλετε να δείτε ολόκληρο το έγγραφο, παρακαλούμε κατεβάστε το από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου  ECRI, πατώντας εδώ.
 
Σχετικά με το Ινστιτούτο ECRI:
 
Το Ινστιτούτο ECRI, είναι ένα τεκμηριωμένο κέντρο πρακτικής από τον Οργανισμό της Αμερικής για την Έρευνα Υγείας και Ποιότητας, έχοντας ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία και  ισορροπία μεταξύ της εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας, έτσι ώστε να ξεχωρίζει από τις ιατρικές διαδικασίες, τις συσκευές, τα φάρμακα, και τις διαδικασίες που θα βελτιώσουν την φροντίδα των ασθενών.
ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ
 
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μέλος του European Copper Institute (E.C.I.), που πρωταρχικό σκοπό έχει το σχεδιασμό, το συντονισμό και τη διαχείριση των πόρων για την προώθηση του χαλκού στις Ευρωπαϊκές αγορές.
 
Το E.I.A.X. χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού (International Copper Association – I.C.A.), ένα παγκόσμιο δίκτυο από 27 Κέντρα Χαλκού, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση της χρήσης του χαλκού. Οι δραστηριότητες του  I.C.A. υλοποιούνται από περιφερειακά κέντρα χαλκού στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Λατινική Αμερική και την Ασία. Η προώθηση των τελευταίων εξελίξεων, που αποδεικνύουν το ζωτικό ρόλο του χαλκού στο περιβάλλον και στην υγεία, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου. Οι δραστηριότητες αυτές, επεκτείνονται σε έρευνες και μελέτες, με σκοπό τη δημιουργία μιας επιστημονικής πλατφόρμας πληροφοριών και δεδομένων, σε τομείς κρίσιμους για την κοινωνία και τη βιομηχανία και οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε, οι αποφάσεις που λαμβάνονται να έχουν την απαραίτητη επιστημονική υποστήριξη.   Για τον λόγο αυτό, έχει  δημιουργηθεί τεχνική βιβλιοθήκη και ιστοσελίδα, http://copperalliance.eu/gr όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για το χαλκό και τις εφαρμογές του.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από