Το Παγόβουνο του πατινάζ, το Iceberg –όπως είναι η ονομασία μιας από τις πιο εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Σότσι -, ετοιμάζεται το απόγευμα (17.00) να υποδεχθεί μια μάχη ομορφιάς και ταλέντου.

Η 23χρονη Νοτιοκορεάτισσα Κιμ Γιου Να έχει την εμπειρία, καθώς είναι η δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση που πρωταγωνιστεί μετά το Βανκούβερ. Εκεί, το 2010, έγινε η πρώτη αθλήτρια της χώρας της που πήρε χρυσό στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Πλέον διεκδικεί κάτι πολύ σπάνιο: να γίνει η τρίτη κυρία μετά τις θρυλικές Σόνια Χένι από τη Νορβηγία (χρυσά το 1928, 1932 και 1936) και Καταρίνα Βιτ από την πρώην Ανατολική Γερμανία (χρυσά το 1984 και το 1988) που θα έχει συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο.

Μεγάλη της αντίπαλος μια… Κομανέτσι του πάγου, η εκπληκτική 15χρονη Ρωσίδα Γιούλια Λιπνίτσκαγια, που με τις πλαστικές κινήσεις και τη χάρη της πρόσφερε τα μέγιστα στο πρώτο χρυσό της Ρωσίας στο ομαδικό.

Απόψε στο σύντομο πρόγραμμα οι δύο πρωταθλήτριες θα ακονίσουν τα παγοπέδιλά τους πριν από τον αυριανό τελικό, όπου θα κριθούν τα μετάλλια.

«Δεν φοβάμαι τη Γιούλια, που είναι φαινόμενο για την ηλικία της», τόνισε η Κιμ, η οποία είχε δώσει μια από τις κορυφαίες παραστάσεις όλων των εποχών στο Βανκούβερ συνδυάζοντας ακροβατικές κινήσεις με χάρη και φινέτσα.

Η Γιούλια έχει ήδη γίνει η νεότερη χρυσή ολυμπιονίκης στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και θα έχει δίπλα της ένα ολόκληρο έθνος. Το μεγάλο στοίχημα γι’ αυτήν είναι να μη λυγίσει από το άγχος και να βγάλει το πρόγραμμά της τόσο τέλεια όσο στο ομαδικό, όπου ο μεγάλος συναθλητής της Εβγένι Πλούσενκα τη χαρακτήρισε «μικρή ιδιοφυΐα».

ΤΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ. Το παρατσούκλι της στο Σότσι είναι Αγριο Θηρίο και της το έχουν βγάλει οι συναθλήτριές της. Η ασημένια ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 100 μέτρα και χρυσή (με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100) στο Λονδίνο το 2012 Λορίν Γουίλιαμς είναι πολύ κοντά στο να μπει στο ολυμπιακό πάνθεον.

Μετά τις δύο πρώτες κούρσες του μπόμπσλεϊ γυναικών η ομάδα των ΗΠΑ προηγούνται, και αν πάρει το χρυσό μετάλλιο η Γουίλιαμς θα γίνει η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία που θα έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο τόσο σε θερινούς όσο και σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες! Κάτι που έχει πετύχει μόνο ο συμπατριώτης της Εντι Ιγκαν, που μετά το χρυσό στην πυγμαχία στην Αμβέρσα, το 1920, είχε κατακτήσει και την πρωτιά με την ομάδα των ΗΠΑ στο μπόμπσλεϊ στους Χειμερινούς του 1932.