18/2/2014

Η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck, ανακοίνωσε τη διοργάνωση του Βραβείου Καινοτομίας 2014 της Merck Serono. Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία απευθύνεται σε πτυχιούχους πανεπιστημίων και μεταδιδακτορικούς στους τομείς της ιατρικής, της βιοτεχνολογίας, της βιοπληροφορικής, της βιοχημείας και της φαρμακολογίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν και πτυχιούχοι MBA με εμπειρία στις βιοεπιστήμες. Αίτηση μπορούν να κάνουν ταλαντούχοι μελλοντικοί επιστήμονες απ’ όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέσω δικτύου στη διεύθυνση innovationcup.merckserono.com από τον Ιανουάριο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2014. Το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας μίας εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 18 Ιουλίου 2014 στο Ντάρμστατ.

Το Βραβείο Καινοτομίας της Merck Serono προσφέρει σε 30 συμμετέχοντες που θα επιλεγούν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα βασικά σημεία της έρευνας και ανάπτυξης στη φαρμακευτική βιομηχανία, σε ένα θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας. Οι συμμετέχοντες, οργανωμένοι σε ομάδες, θα αναπτύξουν ιδέες για να επιτύχουν καινοτομίες στην ογκολογία, την ανοσο-ογκολογία, τις αυτοάνοσες ασθένειες, τη χημική μηχανική και τη βιομηχανολογία, τη σύνθεση φαρμάκων, καθώς και σε Ιατρικές Συσκευές/Ηλεκτρονική Υγεία και θα επεξεργασθούν αυτές τις ιδέες σε συγκεκριμένα ερευνητικά προγράμματα με τη βοήθεια εκπαιδευτών. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων φαρμάκων και ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληρούνται προκειμένου να διατεθούν με επιτυχία τα νέα φάρμακα στην αγορά. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα ερευνητικά έργα τους σε μια ομάδα κριτών που θα αποτελείται από στελέχη της Merck και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες. Η ομάδα που θα παρουσιάσει το πιο πειστικό ερευνητικό πρόγραμμα θα κερδίσει το Βραβείο Καινοτομίας, το οποίο περιλαμβάνει και χρηματικό έπαθλο € 10.000.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Ντάρμστατ της Γερμανίας από 13 ως 18 Ιουλίου. Η Merck θα αναλάβει τα έξοδα ταξιδίου καθώς και το κόστος σίτισης και διαμονής.

Το Βραβείο Καινοτομίας της Merck Serono πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τότε που καθιερώθηκε το 2011. Με αυτή την πρωτοβουλία, η Merck Serono θέλει να προωθήσει την προσωπική ανάπτυξη των μεταπτυχιακών φοιτητών που παρουσιάζουν δυνατότητες να γίνουν οι κορυφαίοι ερευνητές ή τα στελέχη του αύριο. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα λειτουργεί ως φόρουμ ανταλλαγής ιδεών για ιατρικές καινοτομίες. Επτά από τις ιδέες που αναπτύχθηκαν στα αντίστοιχα θερινά προγράμματα των πρόσφατων ετών βρίσκονται τώρα σε διαδικασία περαιτέρω επεξεργασίας από ερευνητές της Merck· αρκετοί από εκείνους που πήραν μέρος στα προηγούμενα προγράμματα εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.

Σχετικά με τη Merck Serono

Η Merck Serono είναι ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck. Με έδρα το Ντάρμστατ της Γερμανίας, η Merck Serono διαθέτει κορυφαία σκευάσματα σε 150 χώρες για να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, υπογονιμότητα, ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές, καθώς και καρδιοαγγειακές παθήσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, η EMD Serono λειτουργεί ως χωριστά διοικούμενη θυγατρική της Merck Serono.

Η Merck Serono ανακαλύπτει, αναπτύσσει, παρασκευάζει και εμπορεύεται συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα χημικής και βιολογικής προέλευσης για ειδικές ενδείξεις. Αποτελεί για εμάς διαρκή δέσμευση η εξασφάλιση καινοτόμων θεραπειών στους βασικούς τομείς στους οποίους εστιάζουμε: νευρολογία, ογκολογία, ανοσο-ογκολογία και ανοσολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.merckserono.com

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μια κορυφαία εταιρεία φαρμακευτικών και χημικών σκευασμάτων και λύσεων για τις βιοεπιστήμες, με συνολικά έσοδα € 11,2 δισ. το 2012 και μια ιστορία που ξεκίνησε το 1668 και ένα μέλλον που διαμορφώνεται από περίπου 38.000 εργαζόμενους σε 66 χώρες. Η επιτυχία της χαρακτηρίζεται από καινοτομίες που προέρχονται από εργαζόμενους με επιχειρηματικό πνεύμα. Οι δραστηριότητες της Merck βρίσκονται υπό την αιγίδα της MerckKGaA, στην οποία η οικογένεια Merck διατηρεί μερίδιο περίπου 70%, ενώ ανεξάρτητοι μέτοχοι κατέχουν το υπόλοιπο περίπου 30%. Το 1917 η θυγατρική Merck & Co. στις Ηνωμένες Πολιτείες αποσπάστηκε και από τότε αποτελεί ανεξάρτητη εταιρεία.