18/2/2014

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) διοργανώνει την 75η Συνάντηση των Επικεφαλής των Οργανισμών Φαρμάκων (HMA) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2013, στο Ζάππειο.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης και η Υφυπουργός Υγείας κα Ζέττα Μακρή έκαναν χαιρετισμό κατά την έναρξη της συνάντησης.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτριος Λιντζέρης συμμετείχε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, με ομιλία: «Ο ρόλος του ΕΟΦ στην οικονομική κρίση». Την πρώτη μέρα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου τις εργασίες συντονίζει (Chair) η Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, κα Κατερίνα Φαμέλη και την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου τις εργασίες συντονίζει ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Ιωάννης Καραφύλλης.

Στη διήμερη συνάντηση στην οποία συμμετέχουν και εμπειρογνώμονες των αντίστοιχων Οργανισμών, θα αναπτυχθούν θέματα σε τεχνικό επίπεδο όπως: φαρμακοεπαγρύπνηση, κλινικές μελέτες, έλεγχος παραγωγής και κυκλοφορίας φαρμακευτικών προϊόντων, αξιολόγηση, κα.

Οι Επικεφαλής των Οργανισμών Φαρμάκων (HMA) συγκροτούν το Δίκτυο των αρμόδιων Εθνικών Αρχών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση θεμάτων των φαρμακευτικών προϊόντων που αφορούν ανθρώπινη και κτηνιατρική χρήση στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Οι Επικεφαλής επικεντρώνονται στο συντονισμό και την εναρμόνιση των συναφών πολιτικών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη λήψη αποφάσεων και τη συναίνεση για στρατηγικά θέματα σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κανονιστικό Δίκτυο που αφορά στα φάρμακα.

Στόχο έχουν τη βελτίωση και την προστασία της υγείας ανθρώπινου και ζωικού πληθυσμού, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας. Σημαντικά θέματα ευθύνης του Δικτύου είναι ακόμη, θέματα φαρμακο-επαγρύπνησης, η διαχείριση του κινδύνου και η διάχυση βέλτιστων πρακτικών. Υποστηρίζεται από ομάδες εργασίας που καλύπτουν ειδικούς τομείς ευθύνης, καθώς και από την Εκτελεστική Διοίκηση και τη Μόνιμη Γραμματεία.

Οι Πρόεδροι (Επικεφαλής) των αρμοδίων αρχών των Κρατών Μελών, εργάζονται για να εξασφαλίσουν ένα πλαίσιο κατευθύνσεων των νομοθετικών και κανονιστικών διαδικασιών για τα φάρμακα εντός του κοινοτικού συστήματος, καθώς και ένα κοινό φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την Κοινότητα.

Η (HMA) συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κανονιστικού Δικτύου Φαρμάκων (European Medicines Regulatory Network).

Σχετικές πληροφορίες

http://gr2014.eu/news/75th-meeting-heads-medicine-agencies-18-19022014
http://www.eof.gr/web/guest

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από