Οι άντρες έχουν κατά 50% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο σε σύγκριση με τις γυναίκες, σύμφωνα με νέες παγκόσμιες στατιστικές.

Όπως ανακοίνωσε ο ερευνητικός οργανισμός Cancer Research UK, σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν ετησίως από καρκίνο 4,6 εκατομμύρια άντρες - ή 126 άντρες ανά 100.000 πληθυσμού.

Οι αντίστοιχοι αριθμοί στις γυναίκες είναι 3,5 εκατομμύρια ή 82 ανά 100.000.

Η κεντρική και η ανατολική Ευρώπη είναι οι περιοχές του πλανήτη με την υψηλότερη διαφορά στη θνησιμότητα των ανδρών έναντι των γυναικών, ενώ η ανατολική Αφρική η μοναδική περιοχή όπου οι γυναίκες που πεθαίνουν από καρκίνο είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Στην δυτική Ευρώπη, μία από τις χαμηλότερες διαφορές ανάμεσα στην ανδρική και στη γυναικεία θνησιμότητα παρατηρείται στη Βρετανία: η αναλογία των ανδρών που πεθαίνουν από καρκίνο είναι 126,05 ανά 100.000 έναντι 97,28 ανά 100.000 των γυναικών.

Οι καρκίνοι που κοστίζουν τις περισσότερες ζωές είναι παγκοσμίως αυτοί του πνεύμονα, του ήπατος, του στομάχου και του εντέρου, οι οποίοι ευθύνονται συνολικά για σχεδόν τους μισούς από τους ετήσιους θανάτους από καρκίνο και στα δύο φύλα.

Τα στοιχεία, που προέρχονται από ανάλυση της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας του Καρκίνου (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δείχνουν επίσης ότι οι άντρες έχουν κατά σχεδόν 25% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο απ’ ό,τι οι γυναίκες.

Όπως εξήγησε ο δρ Νικ Όρμιστον-Σμάιθ, επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας του Cancer Research UK, η αυξημένη θνησιμότητα των ανδρών από καρκίνο ίσως οφείλεται στο ότι σε αυτούς ανιχνεύονται συχνότερα καρκίνοι που δύσκολα αντιμετωπίζονται, όπως αυτοί της ουροδόχου κύστεως, του ήπατος, του πνεύμονος και του οισοφάγου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από