14/2/2014

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.) κ. Α. Κατσίκης, ολοκλήρωσε ένα τριήμερο κύκλο επαφών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρουσιάζοντάς τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες οδοντίατροι τόσο σε εργασιακά όσο και σε ασφαλιστικά τους θέματα.

Ο κ. A. Κατσίκης και ο Ταμίαςτης Ε.Ο.Ο. κ. Α. Τσούνης, μαζί με τους προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χ. Σπίρτζη, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών κ. Κ. Βλαχάκη, της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών κ. Ε. Πρεκετέ και εκπροσώπους ενός μεγάλου τμήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, συναντήθηκαν με τους κ.κ. Δ. Στρατούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κουτρουμάνη και Π. Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ, Α. Κανταρτζή από το ΚΚΕ και Α. Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ, όπου τους ενημέρωσαν για φλέγοντα θέματα που αφορούν τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ.

Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν κατ’ αρχήν το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), γεγονός που έχει φέρει σε απελπισία πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τη κατάφωρη αδικία που υφίστανται οι μονοσυνταξιούχοι του ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ, δεδομένου ότι η ειδική προσαύξηση του μονοσυνταξιούχου, προστίθεται στην κυρία σύνταξη του ασφαλισμένου, με αποτέλεσμα αυτή να μειώνεται έως 50%, και επιπλέον να στερεί τη δυνατότητα της επιστροφής των αυξημένων καταβληθεισών εισφορών, ως ο νόμος ορίζει .

Επίσης, έγινε αναφορά στη μεγάλη αδικία που υφίστανται οι νέοι ασφαλισμένοι, οι οποίοι μεσούσης της οικονομικής κρίσης, καλούνται υποχρεωτικά να ενταχθούν σε ανώτερη κατηγορία, με δυσβάσταχτες εισφορές. Ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, σε προηγούμενες συναντήσεις, είχε υποσχεθεί πιο ευνοϊκές εναλλακτικές.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εκφράστηκε θετικά για το δίκαιο των αιτημάτων και τόσο ο κ. Κατσίκης όσο και οι άλλοι πρόεδροι των Συλλόγων έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι τα αιτήματα αυτά θα υποστηριχτούν στη Βουλή έτσι ώστε να ανατραπούν οι αδικίες που υφίσταται ο καταταλαιπωρημένος από τη κρίση χώρος των ελεύθερων επαγγελματιών.