30/1/2014

Μπορεί ένα γλυκό να είναι υγιεινό; Μπορεί να θεωρηθεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ημερήσιου διαιτολογίου;

Στα ερωτήματα αυτά, οι περισσότεροι θα ήταν αρνητικοί. Σίγουρα το γλυκό δεν μπορεί να είναι αντίστοιχης θρεπτικής αξίας ενός φρούτου ή των λαχανικών, όπως θα επιθυμούσαν πολλοί. Βάζοντας όμως στο μικροσκόπιο ένα παραδοσιακό γλυκό όπως ο χαλβάς από ταχίνι, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.

Ο χαλβάς από ταχίνι αποτελείται κατά 60% από ταχίνι ενώ το υπόλοιπο 40% αποτελείται κυρίως από γλυκόζη και όποιους ξηρούς καρπούς μπορεί να περιέχει η συνταγή. Το ταχίνι, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι 100% αλεσμένο σησάμι και διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του πολύτιμου αυτού σπόρου.

Έκτος λοιπόν από γλυκό, ο χαλβάς από ταχίνι μπορεί να θεωρηθείως ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο και θειαμίνη (μία βιταμίνη του συμπλέγματος Β) και ως μία καλή πηγή ψευδαργύρου, μαγνησίου και φυλλικού οξέος.Επομένως, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο συμπλήρωμα στην καθημερινή διατροφή πολλών ανθρώπων, αφού συμβάλλει στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών σε θρεπτικά συστατικά τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, δεν φαίνεται να λαμβάνονται σε επαρκείς ποσότητες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από