Μία ημέρα μετά το νέο κάλεσμα που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Βαγγέλης Βενιζέλος προς όλα τα κόμματα και τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς για συμπαράταξη, ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε να συζητεί το ενδεχόμενο ανταπόκρισής του σε αυτό.

Μιλώντας στον Βήμα FM ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι υπάρχει δυστοκία στη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και όταν ρωτήθηκε για το προσκλητήριο του ΠαΣοΚ απάντησε: «Δεν θα έβλεπα αρνητικά την πρόσκληση του ΠαΣοΚ. Πρέπει να δω τι είναι, γιατί έγινε ονομαστική αναφορά στη Νέα Ελλάδα και σε εμένα προσωπικά. Οπότε, δεν θα την απέκλεια. Αντιθέτως, αν ήταν κάτι να πω πριν εισηγηθώ στο κόμμα μου, θα έλεγα ότι το βλέπω θετικά».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο κ. Λοβέρδος έχει συνομιλήσει το τελευταίο διάστημα με στελέχη του ΠαΣοΚ για αυτή την προοπτική, κυρίως με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Πάρη Κουκουλόπουλο.

Πάντως σε ό,τι αφορά τους 58 ο κ. Λοβέρδος εξακολουθεί να τηρεί αρνητική στάση. «Οι 58 λένε ότι είναι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι. Η Κεντροαριστερά έχει ανθρώπους που έχουν εκφραστεί στη Βουλή, έχει κόμματα και κινήσεις. Τους έχετε κάνει κυρίαρχο θέμα σε αυτή την πορεία, αλλά εδώ υπάρχουν το ΠαΣοΚ, η ΔΗΜΑΡ και εμείς, η Νέα Ελλάδα».

Μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο η Αθηνά Δρέττα εκ των 58 επανέλαβε ότι «οι 58 δεν είναι πολιτικό κόμμα» και διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία δεν προτίθεται να κατέβει στις ευρωεκλογές ως κόμμα. Εκφράζοντας όμως, όπως είπε, την προσωπική της γνώμη πιστεύει ότι μπορεί να μετεξελιχθούν σε κόμμα που θα συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές.

Η ΕΥΡΩΛΙΣΤΑ. Αναφερόμενη στα διαδικαστικά επιβεβαίωσε ότι η εκλογή των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο θα γίνει πιθανότατα με κάλπη, «και θα ψηφίσει όποιος συμφωνεί και εκφράζεται από τις θέσεις της παράταξης εκείνη τη στιγμή». Εκτίμησε ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες.

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠαΣοΚ Δημήτρης Καρύδης (Alpha) τόνισε ότι «θα είμαστε ενοχλητικοί ως προς τις προσκλήσεις προς τη ΔΗΜΑΡ» και προσέθεσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανοιχτές διαδικασίες, όπου οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές θα επιλεγούν με ψηφοφορία.

Από την Πάτρα ο Νίκος Μπίστης είπε ότι άμεσα πρέπει να υλοποιηθούν τρεις στόχοι: σε συνεργασία με το ΕΣΚ να ολοκληρωθεί το προγραμματικό πλαίσιο και να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση, να συνδιοργανωθεί η Συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή όσων ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να συμφωνηθεί ο τρόπος κατάρτισης του ψηφοδελτίου.