Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2014 – Στον αέρα βρίσκεται από τις 15 Ιανουάριου το τηλεοπτικό μήνυμα του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) που στόχο έχει την ενημέρωση της κοινής γνώμηςκαι ιδιαίτερα των ατόμων που πάσχουν από αιμορροφιλία (την διαταραχή που εμποδίζει την πήξη του αίματος) ότι στη σημερινή εποχή, ακολουθώντας την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, τα άτομα με αιμορροφιλία μπορούν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Στο παρακάτω Link μπορείτε να δείτε το τηλεοπτικό σποτ: http://www.youtube.com/watch?v=ZYsE8J5Drl8&feature=youtu.be

Ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) είναι μια Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογοςπου στόχο έχει την με κάθε τρόπο και μέσο προαγωγή και προστασία της ζωής και της υγείας των ατόμων με αιμορροφιλία.

Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1964 από γιατρούς που ειδικεύονταιστην αντιμετώπιση της αιμορροφιλίας και πάσχοντες (άτομα με αιμορροφιλία) και σήμερα αριθμεί 550 μέλη (πάσχοντες και μη) απ’ όλη την Ελλάδα. Ο Σύλλογος διοικείται από επταμελές Δ.Σ. με τριετή θητεία.

Οι στόχοι του Συλλόγου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προώθηση της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης της αιμορροφιλίας, τη διευκόλυνση των ατόμων με αιμορροφιλία για τη συμμετοχή τουςσε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας για την επάρκεια αίματος και παράγωγών του.

Ο Σ.Π.Ε.Α. είναι μέλος του World Federation of Haemophilia (WFH), του European Haemophilia Consortium (EHC), ενώ αποτελεί και ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες

Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (Σ.Π.Ε.Α)

Στουρνάρη 51, 104 32 Αθήνα

Τηλ./ Fax (0030) 210 52 32 667

Email:info@hemophiliasociety.gr

web: http://www.haemophiliasociety.gr/