20Ιανουαρίου 2014 – Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για την MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ανέλαβε, από τις 13 Ιανουαρίου 2014, ο κ. Haseeb Ahmad, αντικαθιστώντας τον κ. Karim Mikhail, ο οποίος πρόσφατα προήχθη ως Emerging Markets Operations Leader.

Ο κ. Marc Princen, Πρόεδρος της Mid –European Region της MSD, σχολιάζοντας το νέο ρόλο του Haseeb, δήλωσε σχετικά: «η MSD στην Ελλάδα έχει ως βασική της αποστολή την εκπλήρωση των αναγκών των πελατών της, στο πλαίσιο του ταχέως εξελισσόμενου περιβάλλοντος υγείας και την επέκταση της πρόσβασης των ασθενών στα προϊόντα της, μέσα από φαρμακευτικές και εμπορικές καινοτομίες όπως επίσης και συνεργασίες. Υπό την ηγετική καθοδήγηση του Haseeb, η ομάδα της MSD στην Ελλάδα επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου».

Ο κ. Haseeb Ahmad γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Liverpool, Μεγάλης Βρετανίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην MSD Μεγάλης Βρετανίας στο πεδίο της ιατρικής ενημέρωσης και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Product Manager στην GSK, κατόπιν στην IVAX Pharmaceuticals UK. Το 2002 εντάχθηκε στην Schering – Plough όπου και ανέλαβε πλήθος ρόλων αυξημένης ευθύνης. Εργάσθηκε σε θέσεις Marketing, Sales, Marketing Management & Market Access υλοποιώντας με επιτυχία και ξεπερνώντας ακόμη τους στόχους της εταιρίας. Το 2008, σε συνέχεια μιας επιτυχημένης πορείας ως Country Managerστην Schering – Plough Ιρλανδίας- στο πλαίσιο της οποίας η Schering – Plough αναπτύχθηκε από την 35η στην 12η θέση αναδεικνύοντας την στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία – ο κ. Ahmad ανέλαβε Business Unit Director Primary Careτης Schering- Plough στη Μεγάλη Βρετανία.

Μετά την συγχώνευση της MSD με την Schering- Plough, oκ. Ahmad ανέλαβε τη Διεύθυνση του τομέα Strategy & Operations της MSD στη Μεγάλη Βρετανία. Κατά τη διετή θητεία του σε αυτή τη θέση, ηγήθηκε με επιτυχία της στρατηγικής ανάπτυξης και υλοποίησης των στόχων της εταιρίας καθώς και της οργανωτικής της εξέλιξης. Οι ηγετικές ικανότητές του, τα ιδιαίτερα υψηλά επιτεύγματα και η εστίαση στα αποτελέσματα τον οδήγησαν σε διεθνή ρόλο αναλαμβάνοντας τον Νοέμβριο του 2011 τη θέση του Executive Director, Strategy & New Ventures για την Ευρώπη και τον Καναδά. Από τη θέση αυτή, ο Haseeb Ahmad ανέπτυξε τη στρατηγική για νέες καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες στους τομείςδιαχείρισης των κλινικών αλλαγών, της πληροφορικής και της τηλεϊατρικής.

Συνεχίζοντας, ο κ. Marc Princen ανέφερε: «είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που ένας συνάδελφος όπως ο Haseeb, θα ηγηθεί της MSD στην Ελλάδα. Ο Haseeb έχει αναλάβει ένα μεγάλο εύρος θέσεων υψηλής ευθύνης στον Όμιλο και έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις. Η στρατηγική του ματιά, η δυνατότητά του να δίνει λύσεις σε σημαντικά θέματα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αναδεικνύει τα ταλέντα των ανθρώπων, με κάνουν να πιστεύω ότι η MSD θα προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα την αναπτυξιακή της πορεία για τα επόμενα έτη. Του εύχομαι κάθε επιτυχία.»

Ο κ. Haseeb Ahmad είναι κάτοχος πτυχίου «Business & Marketing» από το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire και έχει επίσης παρακολουθήσει το 12μηνο πρόγραμμα «Executive Management» του Wharton Business School από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά.

Σχετικά με την MSD

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 230 υπαλλήλους. Αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού Ομίλου Merck & Co, με έδρα το NewJersey που απασχολεί 86.000 εργαζομένους σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία λειτουργεί με την ονομασία Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και με την ονομασία MSD στην Ευρώπη.

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως. Στόχος της, να εκπληρώσει τη βασική της αποστολή: να είναι ο κόσμος καλά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.