«Σήμερα είναι μια νέα ημέρα. Είμαι καλά. Και σας παρακαλώ, γράψτε ότι είμαι 55 χρονών και όχι… 60». Χαμογελαστός, αν και εμφανώς κουρασμένος και ταλαιπωρημένος, ο Μανώλης Καραμολέγκος περιέγραψε χθες τα συναισθήματά του μετά την περιπέτεια που έζησε.

«Με έσωσε η πίστη μου», είπε. «Ηξερα ότι έπρεπε να βρω την ψυχραιμία προκειμένου να καταφέρω να επιβιώσω. Επρεπε να βρω τη δύναμη της ψυχής για να καταφέρω να επιβιώσω». Ο επιχειρηματίας έδειχνε ακόμη συναισθηματικά φορτισμένος – άλλωστε, όπως παραδέχθηκε, δεν είχε κοιμηθεί καθόλου λόγω της υπερέντασης, ούτε όταν επέστρεψε στο σπίτι του. «Η γυναίκα μου, ο γιος μου, η μάνα μου, η αδελφή μου, οι δικοί μου άνθρωποι ζούσαν κι αυτοί την αγωνία και τον εφιάλτη τους. Οταν γύρισα κοντά τους, κανείς μας δεν χρειάστηκε να πει τίποτα. Δεν τα είπαμε με λόγια. Τα είπαμε με κλάματα», περιέγραψε.

Η λογική του επιχειρηματία, η ίδια που τον κάνει να παίρνει τις αποφάσεις στην καθημερινότητα, λειτούργησε και τις περίπου δεκαπέντε ώρες της ομηρείας του. «Τον έπεισα να με ελευθερώσει προσεγγίζοντάς τον και μιλώντας του με σεβασμό», είπε. «Ηξερα ότι ήταν απαγωγείς και ότι είχαν έναν συγκεκριμένο σκοπό», πρόσθεσε, αποφεύγοντας να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, υπακούοντας στις οδηγίες της Αστυνομίας, αφού, όπως και εκείνος επισήμανε, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Είμαι καλά», ήταν οι λέξεις που επανέλαβε δυο – τρεις φορές ο κ. Καραμολέγκος. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, η περιπέτεια της ομηρείας τον έχει κιόλας αλλάξει. «Αναθεωρώ», είπε, «πολλά πράγματα τόσο για τους δικούς μου όσο και για τον εαυτό μου. Φοβήθηκα πολύ. Ομως, όλα αντιμετωπίζονται με πίστη και ψυχραιμία. Ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές. Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί…».

Ο κ. Καραμολέγκος περιέγραψε την αγωνία του κατά τα τελευταία μέτρα που διήνυσε πεζός, ακολουθούμενος από τον απαγωγέα του, πριν μπουν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας. Οπως είπε, κατά τις ώρες της ομηρείας βρισκόταν «σε έναν άλλο κόσμο». «Δεν ήξερα τι θα γίνει. Δεν γνώριζα αν η Αστυνομία είχε κινητοποιηθεί, αν ήξεραν για την απαγωγή μου. Η ανάγκη μου ήταν να πω στην Αστυνομία να πιάσει αυτόν τον άνθρωπο, να νιώσω ασφαλής».