Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με την επωνυμία Λαϊκοί Τιμωροί ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή των δύο φακέλων με σφαίρες και σημειώματα με απειλητικό περιεχόμενο στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Οι δύο φάκελοι εστάλησαν χθες το πρωί και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ειδοποιήθηκαν. Οπως διαπιστώθηκε, περιείχαν από δύο σφαίρες των 7,62 χλστ. που συνοδεύονταν από απειλητικές επιστολές. Οι επιστολές ήταν σε σελίδα μεγέθους Α4, ενώ οι φάκελοι δεν είχαν αποστολέα ούτε ημερομηνία. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ταχυδρομήθηκαν από κουτί των ΕΛΤΑ από άγνωστο σημείο και δεν παραδόθηκαν σε ταχυδρομείο.

Περίπου το μισό κείμενο και στις δύο επιστολές ήταν κοινό και έκανε αναφορά στην οικονομική κατάσταση της χώρας και στα οικονομικά σκάνδαλα, όπως του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το υπόλοιπο τμήμα του κειμένου διαφοροποιούνταν ανάλογα με τον παραλήπτη. Στο κείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γινόταν αναφορά σε κρατουμένους για τρομοκρατικές ενέργειες ούτε εκτοξεύονταν απειλές εναντίον άλλων προσώπων.

Κανένας από τους δύο φακέλους δεν έφθασε στα χέρια των παραληπτών. Σκαναρίστηκαν έγκαιρα από τα ειδικά μηχανήματα στις εγκαταστάσεις των γραφείων και των δύο και ενημερώθηκε αμέσως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο φάκελος με παραλήπτη τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος έφθασε το πρωί μαζί με την αλληλογραφία στο γραφείο του κ. Προβόπουλου. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας εντόπισαν τον ύποπτο φάκελο και χωρίς να τον ανοίξουν ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Με την ίδια διαδικασία ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και για τον φάκελο που προοριζόταν για τον Γιάννη Πρετεντέρη. Τα μηχανήματα του Mega που σκανάρισαν τον φάκελο εντόπισαν τις σφαίρες και ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική.

Οι φάκελοι εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την ανίχνευση αποτυπωμάτων ή βιολογικού υλικού.