16/1/2014

Η Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», η Δ’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» και το Ελληνικό Κολλέγιο Μαιευτικής Γυναικολογίας διοργανώνουν το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Καρκίνος του Μαστού 2014 – τι άλλαξε, τι αλλάζει» στις 17-18 Ιανουαρίου 2014 στο ξενοδοχείο Royal Olympic και στις 19 Ιανουαρίου 2014 στο Νοσοκομείο Metropolitan.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου της Ογκολογίας και της Χειρουργικής θα αναφερθούν σε ποικίλη και επίλεκτη θεματολογία, με στόχο την ενημέρωση όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού για τις εξελίξεις των τελευταίων ετών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε αμφιλεγόμενα θέματα γύρω από τα οποία εγείρονται οι περισσότερες επιστημονικές συζητήσεις, καθώς και στα συμπεράσματα από τα πρόσφατα μεγάλα διεθνή συνέδρια για τον Καρκίνο του Μαστού.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν τα θέματα «Πρόληψη του καρκίνου σε συνθήκες οικονομικής κρίσης», «Αντιμετώπιση της τοπικής νόσου», «Αντιμετώπιση της συστηματικής νόσου», «Highlights από τα μεγάλα συνέδρια» και «Ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού» (17-18 Ιανουαρίου 2014, ξενοδοχείο Royal Olympic).

Επιπλέον, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών στόχων του Συνεδρίου, διοργανώνεται ξεχωριστό Σεμινάριο με θεωρητικό και πρακτικό μέρος, με τη χρήση ειδικών εξομοιωτών (handson) για την τεχνική εντοπισμού και βιοψίας του Λεμφαδένα Φρουρού. Πρόκειται για τη μέθοδο που αποτελεί πλέον το gold standard της χειρουργικής σταδιοποίησης της μασχαλιαίας κοιλότητας (19 Ιανουαρίου 2014, Νοσοκομείο Metropolitan). Ισχύει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Προσκεκλημένοι του Συνεδρίου είναι οι ιατροί και επαγγελματίες υγείας των συναφών ειδικοτήτων. Στους συμμετέχοντες ιατρούς του επιστημονικού προγράμματος χορηγείται πιστοποιητικόμε δώδεκα (12) μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (C.M.E.).

Στο Συνέδριο προεδρεύουν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ’ Χειρουργική Κλινική, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» κύριος Νικόλαος Αρκαδόπουλος και η Διευθύντρια Χειρουργός Μαστού του Νοσοκομείου «Metropolitan», PhD FEBS (on Breast Surgery), Πανεπιστημιακός Υπότροφος, Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» κυρία Φιορίτα Πουλακάκη.