Ένας άντρας αναγκάσθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική συρραφή του ανώτερου τμήματος των γλουτών του, για να απαλλαγεί από τις αλλεπάλληλες υποτροπές της κύστης κόκκυγα.

Ο άντρας αυτός, που αυτοαποκαλείται TBoneTheOriginal, δημοσίευσε την ιστορία του στην ιστοσελίδα Reddit, σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail»

Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς (επιστημονικά αποκαλείται μεσογλουτιαία πτυχή) και ουσιαστικά είναι ένα επώδυνο απόστημα.

Αν και οι ακριβείς αιτίες της εμφάνισής της δεν είναι γνωστές, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι δημιουργείται από την διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα.

Η πάθηση είναι πιο συχνή στους άνδρες απ’ ό,τι στις γυναίκες, ενώ συνήθως εκδηλώνεται από την εφηβεία έως την ηλικία των 40 ετών.

Οι πιθανότητες εμφάνισής της είναι αυξημένες στους παχύσαρκους, στους δασύτριχους, καθώς και σε όσους ασχολούνται με επαγγέλματα που απαιτούν πολύωρη ακινησία σε καρέκλα ή πολύωρη οδήγηση.

Η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει με αντιβιοτική αγωγή και χειρουργική διάνοιξη και καθαρισμό του αποστήματος, αλλά συρραφή της μεσογλουτιαίας πτυχής πάρα πολύ σπάνια συνιστάται.

Όπως έγραψε ο TBone, υποβλήθηκε σε εγχείρηση συρραφής της μεσογλουτιαίας πτυχής πριν από οκτώ χρόνια, έπειτα από σύσταση του χειρουργού του, ο οποίος κατ’ επανάληψιν τον είχε χειρουργήσει, δίχως όμως να μπορέσει να σταματήσει τις υποτροπές της κύστεως.

Απαντώντας σε ερωτήματα χρηστών του Reddit, ο TBone είπε ότι η συρραφή δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην αφόδευση, ούτε στη σχέση με τη σύζυγό του. Πρόσθεσε ακόμα ότι θα μπορούσε να είχε αποφύγει τις υποτροπές, εάν δεν ήταν απαραίτητο να κάθεται με τις ώρες.