Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Μίλαν Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σε διαδοχικές περιόδους κρίσης και απογοητευτικών στιγμών για τους Ροσονέρι. Ωστόσο και οι τελευταίες αντιστάσεις του για την αναγκαιότητα ή όχι αλλαγής προπονητή κάμφθηκαν μετά την ήττα (3-4) της ομάδας του από τη νεοφώτιστη Σασουόλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, τα οποία επικαλούνται πηγές εντός της Μίλαν, ο Καβαλιέρε κάλεσε τον 46χρονο τεχνικό στο τηλέφωνο αμέσως μετά του τέλος του επίμαχου ματς και τον ενημέρωσε ότι αποφάσισε το τέλος της συνεργασίας τους. Οι 30 βαθμοί διαφοράς από την πρωτοπόρο Γιουβέντους και οι 20 από την τρίτη στη βαθμολογία Νάπολι δεν σήκωναν άλλη αναβολή!

Οι απολύσεις είναι συνήθως υποθέσεις εύκολες, οι προσλήψεις ωστόσο απαιτούν σαφώς περισσότερη σκέψη. Και στη Μίλαν αμφιταλαντεύονται για το αν ο σπουδαίος ολλανδός μέσος Κλάρενς Ζέεντορφ θα μπορούσε να αποτελέσει την ενδεδειγμένη λύση για τον πάγκο της ομάδας. Ο 37χρονος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στη βραζιλιάνικη Μποταφόγκο, παρουσιαζόταν χθες ως ο βασικός υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Αλέγκρι ο οποίος διατήρησε τη θέση του πρώτου προπονητή τριάμισι χρόνια.

Μάλιστα, ο ατζέντης του Ζέεντορφ (ποδοσφαιριστή ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ιταλικής ομάδας σε 300 επίσημα ματς από το 2002 ώς το 2012!) ενημέρωσε τα ΜΜΕ ότι ο 37χρονος Ολλανδός δικαιούται βάσει ειδικού όρου να απελευθερωθεί οποιαδήποτε στιγμή θέλει από το συμβόλαιο που τον δένει με την Μποταφόγκο, καθώς επίσης ότι είναι πάντα διαθέσιμος για την αγαπημένη του Μίλαν!

Πάντως, στο αυριανό ματς για το Κύπελλο Ιταλίας με αντίπαλο τη Σπέτσια, στον πάγκο της ομάδας θα καθήσει ως πρώτος προπονητής ο άλλοτε αμυντικός της ομάδας Μάουρο Τασότι, ενώ εξασθενεί το σενάριο που ήθελε τον νυν τεχνικό της β’ ομάδας της Μίλαν Φίλιπο Ιντζάγκι να προβιβάζεται στην πρώτη ως αντικαταστάτης του Αλέγκρι.

Την ίδια ώρα, στη Γιουβέντους πανηγυρίζουν για την (όπως αποδεικνύεται) κίνηση-ματ του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν απέκτησαν το 50% (και μαζί τον τελευταίο λόγο σε ό,τι αφορά το μέλλον του) των δικαιωμάτων του 19χρονου επιθετικού της Σασουόλο Ντομένικο Μπεράρντι, ο οποίος με τα τέσσερα γκολ που σημείωσε κατά της Μίλαν προκάλεσε την απόλυση του Αλέγκρι.

Ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας Μπεράρντι έφτασε τα 11 γκολ σε 15 συμμετοχές στο Καμπιονάτο και έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ιταλικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου που σημείωσε τέσσερα τέρματα σε έναν αγώνα, πίσω από τον μακαρίτη Σίλβιο Πιόλα ο οποίος στην αναμέτρηση Αλεσάντρια – Προ Βερτσέλι (4-5, στις 22 Νοεμβρίου 1931) σημείωσε τέσσερα τέρματα σε ηλικία 18 ετών και δύο μηνών.