«Εγώ θα πω πότε θα τελειώσω το ποδόσφαιρο. Θα είναι δική μου επιλογή και όχι κάποιου άλλου» δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία, φεύγοντας από την Τούμπα, αφού έλυσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ και αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ξάνθη.

«Βρίσκομαι στην τελευταία φάση της καριέρας μου. Πάντοτε σεβάστηκα τον κόσμο και τις ομάδες που αγωνίστηκα. Ήθελα να ξέρω αν μπορώ να παίξω ή όχι. Έχω κάνει μεγάλες θυσίες για να κερδίσω όσα κέρδισα στην καριέρα μου και δεν μπορεί να έρθει και να μου πει κάποιος ότι έχω τελειώσει ποδοσφαιρικά. Συνεχίζω μπροστά» συνέχισε ο ουρουγουανός άσσος και συνέχισε, μιλώντας για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, λέγοντας:

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ με γνωρίζει. Ξέρει ότι σε κάθε παιχνίδι, έδινα το 100% των δυνάμεων μου. Έχω ματώσει την φανέλα. Θα λένε, ότι ήρθε στην ομάδα ένας Ουρουγουανός και ίδρωσε την φανέλα μας. Όσον αφορά το τι θα κάνω στο μέλλον, δεν το γνωρίζω. Αυτή τη στιγμή θέλω να παίξω ποδόσφαιρο γιατί μου έχει λείψει πολύ. Ευχαριστώ την Ξάνθη για την πρόταση που μου έκανε. Θα προσπαθήσω να τιμήσω την φανέλα της, όπως με σεβάστηκε και αυτή ως επαγγελματία».