Για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τις εκδηλώσεις έναρξης της ελληνικής προεδρίας αλλά και για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία μίλησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπήρξε ιδιαίτερα καυστική για τον τρόπο που πολιτεύεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε τηλεοπτική της παρέμβαση στο Star το πρωί της Πέμπτης, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά για την απουσία του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ από την τελετή της έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι έχει περάσει η εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Η Ελλάδα πήρε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος»!

«Τι έχει να χωρίσει επιτέλους αυτή η χώρα; Απαιτείται ένα μίνιμουμ εθνικής συμφωνίας για τα βασικά, και δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση» προσέθεσε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ η οποία συνέχισε μάλιστα λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ποιόν νομίζει ότι κοροϊδεύει;».

Στο θέμα της τρομοκρατίας, που προέκυψε μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, η Ντόρα Μπακογιάννη, θύμα η ίδια της δράσης της 17Ν η οποία είχε δολοφονήσει τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη, σχολίασε:

«Καλά τα είπε ο Τατσόπουλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ είχα αναφερθεί ονομαστικά στο ποιοί είχαν έρθει μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Δεν μπορούμε όμως να κατηγορούμε συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ.Για πολλά χρόνια υπήρξαν χαμηλά αντανακλαστικά και ανοχές απέναντι στην τρομοκρατία».