Η @rihannaέγραψε: «Ποτέ μην υποτιμάς την ικανότητα ενός άνδρα να σε κάνει να νιώθεις ένοχη για τα δικά του λάθη». Η @katyperryαπό την πλευρά της είχε άλλους αφορισμούς να επιδείξει: «Μη μου μιλάτε σήμερα εκτός κι αν είναι για την Μπιγιονσέ».

Αν κάποιοι έχουν βρει πεδίο δόξας στον κόσμο των 140 χαρακτήρων του Twitter –του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που το 2013 έκανε θραύση ως εργαλείο επικοινωνίας και διασκέδασης ενώ παράλληλα μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ – ήταν οισταρ της μουσικής – αν όχι όλοι τουλάχιστον οι νεότεροι εξ αυτών, όπως η Ριάνα και η Κέιτι Πέρι.

Ποιοι ήταν οι μουσικοί που ακολούθησαν περισσότερο οι χρήστες του Twitter μέσα στο 2013; Το περιοδικό Rolling Stone υπολόγισε ότι περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο tweets με περιεχόμενο για τη μουσική εστάλησαν μέσα στη χρονιά που κλείνει. Περισσότερα από 100 εκατ. tweets εστάλησαν από λογαριασμούς που άπτονται της μουσικής βιομηχανίας.

Και έτσι σε μια χρονιά γεμάτη σχόλια 140 χαρακτήρων, οι χρήστες του Διαδικτύου ανέδειξαν την Κέιτι Πέρι ως μουσική βασίλισσα του Twitter.

H 29χρονη Καλιφορνέζα, η @katyperry του Τwitter,μετρούσε το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου, 49.024.254 ακόλουθους, ούσα η καλλιτέχνης με τους περισσότερους και έχοντας εκθρονίσει την ακριβοθώρητη Lady Gaga, η οποία μάλιστα βρέθηκε στην τρίτη θέση με «μόλις» λίγο περισσότερους από 41.000.000 followers.

Στη δεύτερη λίστα του σχετικού καταλόγου που κατάρτισε το Rolling Stone, ήταν ο νεαρός Τζάστιν Μπίμπερ ο οποίος ως @justinbieber μέτρησε 48.1350.730 ακολούθους στις 31 Δεκεμβρίου.

Ως νέο μέσο το Twitter ήταν φυσιολογικό να προσελκύσει και να αναδείξει όσο πιο νέους στη μουσική βιομηχανία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Τζένιφερ Λόπεζ – που ;έχει και φαν από το σινεμά – βρέθηκε στην όγδοη θέση, ενώ η Μπιγιονσέ είναι εκτός 20αδας, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου μετρούσε «μόλις» 13.091.400 followers.

Οσο για αληθινούς κολοσσούς της μουσικής όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν τα νούμερα είναι μάλλον απογοητευτικά. Το «Αφεντικό» ως @springsteen μέτρησε στις 31 Δεκεμβρίου λίγους περισσότερους από 535.000 ακόλουθους, ενώ ο @PaulMcCartney, o λογαριασμός του Πολ ΜακΚάρτνεϊ, μόλις που ξεπέρασε τους 1.731.000 followers.

Ο πίνακας με τους 20 δημοφιλέστερους της μουσικής βιομηχανίας στο Twitter συντάχθηκε από το περιοδικό Rolling Stone στις αρχές Δεκεμβρίου. Εκτοτε ο αριθμός των followers αυξήθηκε αλλά η σειρά κατάταξης δεν άλλαξε: