30/12/2013

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων επισημαίνει στο κοινό να συμβουλεύεται ειδικό -γιατρό ή φαρμακοποιό- προκειμένου να λάβει ένα φάρμακο.

Η ορθή χρήση φαρμάκων προστατεύει την υγεία μας αλλά και τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό, ας μην ακολουθούμε συστάσεις φίλων, συγγενών, συναδέλφων κ.ά. όταν αναζητούμε ένα φάρμακο – πόσο μάλλον εάν αυτό είναι αντιβιοτικό.

Δείτε το σχετικό σποτάκι της εκστρατείας με τίτλο «Όχι στα φάρμακα από μη ειδικούς» στην ιστοσελίδα http://ekstrateia.eof.gr, πατώντας το κουμπί «Δείτε το υλικό της εκστρατείας».

Μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά σποτ της εκστρατείας [δείτε τα σποτ] και ένα ραδιοφωνικό.

Προτεραιότητα του Ε.Ο.Φ. είναι η προστασία της δημόσιας υγείας σε σχέση με την κυκλοφορία των φαρμάκων. Σκοπός του είναι να ενημερώσει το κοινό, με τρόπο απλό, ώστε να αφυπνίσει και να πείσει τους πολίτες για αλλαγή της συμπεριφοράς τους όσον αφορά την κατανάλωση φαρμάκων.

Ο Ε.Ο.Φ. απευθύνεται παράλληλα, στους επαγγελματίες της υγείας, τους φορείς του τομέα της υγείας, αλλά και στη φαρμακοβιομηχανία για να στηρίξουν την εκστρατεία του.