Αποκαλυπτικά στοιχεία για την κατηγορία που αποδίδεται στον διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου, περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του με 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα τετ α τετ με την ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη, ενώπιον της οποίας θα απολογηθεί για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης και το πλημμέλημα της παθητικής δωροδοκίας.

Βασική υπερασπιστική του θέση είναι ότι το επίμαχο ποσό δεν συνιστά σε καμία περίπτωση προϊόν εγκληματικής ενέργειας, αλλά ότι αντίθετα το προόριζε για δωρεά στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανακριτική δικογραφία υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία (βίντεο, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, SMS) που αποτέλεσαν και τη βάση για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο Χάρης Τομπούλογλου φέρεται ότι διαπραγματευόταν μέσω ενδιάμεσου προσώπου συγκεκριμένο ποσό από την εταιρεία που είχε αναλάβει καμπάνια για την προώθηση προγράμματος κατά της παιδικής παχυσαρκίας, με την υπόσχεση ότι «θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Η επίμαχη συνάντησή του μάλιστα με το πρόσωπο που είχε αναλάβει τον ρόλο του ενδιάμεσου έχει αποτυπωθεί καρέ καρέ σε βίντεο με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου 2013. «Πρέπει να έχω μια οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν λεφτά σε εμένα και τον Μ… (σ.σ.: πρόκειται για γιατρό που είχε και θέση συμβούλου στο υπουργείο), θα τους δώσω και άλλες δουλειές», ακούγεται να λέει ο κατηγορούμενος.

Εξι ημέρες νωρίτερα, μάλιστα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε πάντοτε με τον ενδιάμεσο –πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης του, όπως προκύπτει από την πορεία της υπόθεσης –«συλλαμβάνεται» από τον κοριό να λέει: «Εγώ δεν είμαι ο μ…ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. Ή θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και τον σύμβουλο του υπουργείου, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω». Σε άλλη επικοινωνία πάλι ο Χάρης Τομπούλογλου απαιτεί το ποσό να είναι αξιοπρεπές για τον ίδιο και τον σύμβουλο, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι κατηγορούμενος, καθώς δεν έχει προκύψει ανάμειξή του στην ερευνώμενη από τις δικαστικές Αρχές υπόθεση. Στην προσπάθειά του, δε, να μην αποκαλύπτει τις προθέσεις του κάθε φορά στο τηλέφωνο ζητά κάποια στιγμή από το ενδιάμεσο πρόσωπο, αν συμφωνούσαν με το ποσό, να χρησιμοποιούν αντί για τη λέξη «ευρώ» τον όρο «ημέρες άδειας». Ετσι κι έγινε, όπως προκύπτει από τηλεφωνική συνομιλία που είναι καταγεγραμμένη με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2013. «Είναι εντάξει 25 ημέρες άδεια;», του λέει. Ο αριθμός των αδειών παραπέμπει ευθέως στο ποσό των 25.000 ευρώ, που βρέθηκαν προσημειωμένα στην κατοχή του κατηγορουμένου.

«Εκείνος δεν γνώριζε τίποτα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Τομπούλογλου υποστηρίζει ότι ο συνεργός του δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το ραντεβού, αλλά τον κάλεσε να είναι μαζί του γιατί φοβήθηκε να μην πέσει θύμα ληστείας