Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, αφού οι σφοδρές βροχοπτώσεις από το βράδυ της Πέμπτης φούσκωσαν τα ρέματα, πλημμύρισαν δρόμους και διέκοψαν την κυκλοφορία σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, ειδικά στη Νέα Τίρυνθα. Την ίδια στιγμή, η βροχή και οι άνεμοι απομάκρυναν προς το παρόν τα μικροσωματίδια που εκπέμπονται σε όλη τη χώρα από τα τζάκια. Και σήμερα, πάντως, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει βροχερό στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Πιο αναλυτικά, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, στη Μακεδονία, στα νησιά του Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου και στις Κυκλάδες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Από το μεσημέρι, ωστόσο, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα είναι ανατολικοί – νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, πριν στραφούν σε βορειοανατολικούς και εξασθενήσουν.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα ανατολικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς, ενώ στα δυτικά και την Κρήτη θα φτάσει ώς τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση του καιρού βλέπουν οι μετεωρολόγοι για την Κυριακή, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα. Εξαίρεση θα αποτελέσουν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο έως μέτριοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.