Με βηματισμό αριστοκράτη ήταν περίπου αναμενόμενο να μπει ο Λιάπης και στην πολιτική, στα χρόνια του ’80, επιλέγοντας την αχανή Β’ Αθήνας με τις λαϊκές συνοικίες αλλά και τα ακριβά προάστια. Το 1985 έχασε την έδρα στο Εκλογοδικείο έπειτα από ένσταση της Φάνης Πετραλιά που προκάλεσε σοκ στο καραμανλικό βασίλειο, αλλά το 1989 η εκλογή του υπήρξε άνετη. Στις περισσότερες προεκλογικές συγκεντρώσεις με άλλους γαλάζιους υποψηφίους ήταν απαράβατος όρος να μιλήσει πρώτος κι αυτό δημιουργούσε προβλήματα και τριβές.

Τον Ιούνιο του ’89, ο γραμματέας της Τοπικής στο Ελληνικό λίγο έλειψε να τινάξει τη συγκέντρωση στον αέρα αρνούμενος να ξεκινήσουν οι ομιλίες προτού να εμφανιστεί ο Λιάπης που έφτασε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση. Όλη την αυτή την ώρα από το μικρόφωνο ακουγόταν:»και τώρα θα σας μιλήσει ο ανιψιός του Εθνάρχη…». Ο Λιάπης αρκέσθηκε σε έναν σύντομο χαιρετισμό ομνύοντας στον «Εθνάρχη» και μετά βρέθηκε στο βήμα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σε κατάσταση βρασμού: «Και τώρα θα σας μιλήσει ο γιος της κυράς Βαγγελιώς, της πλύστρας…», φώναξε για να ακούσει ο ανιψιός, που σε μια αποθέωση του σνομπισμού του αποχωρούσε από τη συγκέντρωση. Στο περιστατικό αποτυπώνεται και η σχέση οργής που διαμορφώθηκε σχεδόν από την αρχή ανάμεσα στον Λιάπη και πολλούς βουλευτές της ΝΔ. Αλλά καμία δεν έφθασε στο βάθος της σύγκρουσης με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο δεν στήριξε ποτέ ανοικτά για την ηγεσία της ΝΔ. Μια προσπάθεια συγκατοίκησης έγινε όταν ο εξάδελφος, κερδίζοντας τον Μάρτιο του 1997 το κόμμα, του ανέθεσε τη νευραλγική Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού. Αλλά σχεδόν από την πρώτη στιγμή ο Λιάπης άρχισε έναν παρασκηνιακό πόλεμο φθοράς, αφήνοντας αιχμές ακόμη και για τον αυτοέλεγχο και τη νηφαλιότητά του. Μ ετά τις ομαδικές διαγραφές του 1998 (Σουφλιάς, Κοντογιαννόπουλος, Τατούλης κ.λπ.) ο Λιάπης όχι μόνο δεν συμπαρατάχθηκε με την απόφαση της ηγεσίας, αλλά φρόντισε να δημοσιοποιήσει μυστικό δείπνο του με την Ντόρα Μπακογιάννη –που είχε ως κύριο πιάτο τα όρια της εξουσίας του εξαδέλφου.

Ο Κώστας Καραμανλής, πάντως, τον κράτησε στο παιχνίδι έως τον Γενάρη του 2009 , όταν πια δεν μπορούσε να υπερβεί τα δωρεάν ταξίδια του Λιάπη με τη συνοδεία του Μιχάλη Χριστοφοράκου και την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Siemens.