20/12/2013

Η Bergmann Kord ανακοίνωσε τη νέα της συνεργασία με την καταξιωμένη δερματολογική κλινική του καθηγητή Δερματολογίας Dr. Fabio Rinaldi του Μιλάνου κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στην κεντρική κλινική της Bergmann Kord στο Χαλάνδρι. Οι δύο κλινικές, στο εξής, θα εφαρμόζουν πρωτοπόρα και κοινά επαναστατικά θεραπευτικά πρωτόκολλα στον τομέα των μη επεμβατικών θεραπειών αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με την αποκλειστική χρήση καινοτόμων προϊόντων βιοτεχνολογίας και βιοσυνθετικών αυξητικών παραγόντων (Growth Factors) σε συνδυασμό με ενεργοποιημένους αυξητικούς παράγοντες.

Στα πλαίσια της συνάντησης, ο διακεκριμένος καθηγητής παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τα αποτελέσματα έρευνας και χρήσης του συνδυασμού ενεργοποιημένων και βιοσυνθετικών αυξητικών παραγόντων στην τριχόπτωση, η εφαρμογή των οποίων θα πραγματοποιείται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Bergmann Kord. Η ημερίδα επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των εξελιγμένων εφαρμογών και πρωτοκόλλων σε διαφορετικούς τύπους αλωπεκίας αλλά και στο συνδυασμό με τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Ο Dr. Rinaldi εξήγησε αναλυτικά ότι η χορήγηση του Platelet Rich Plasma (PRP) με έγχυση στις περιοχές όπου παρατηρείται αραίωση των μαλλιών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ως θεραπεία τριχόπτωσης, καθώς το PRP είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν αναπλαστικές ιδιότητες και επανενεργοποιούν τα αρχέγονα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα, επιτυγχάνοντας έτσι την αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dr. Rinaldi ανακοίνωσε τα πορίσματα πρόσφατων κλινικών μελετών όπου η χορήγηση PRP με CD34+ κύτταρα στην πάσχουσα περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση έχει ιδιαίτερα ευεργετική δράση τόσο στην Ανδρογενετική Αλωπεκία όσο και στη Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετική Αλωπεκία, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο Dr. Rinaldi μεταξύ άλλων δήλωσε:” Έχω εντυπωσιαστεί από την επιστημονικότητα και την οργανωτικότητα των ανθρώπων της Bergmann Kord και είμαι πεπεισμένος ότι έχω βρει εξαιρετικούς συνεργάτες εδώ στη Ελλάδα. Γνωριζόμαστε και δουλεύουμε παράλληλα εδώ και 6 χρόνια στο θέμα των αυξητικών παραγόντων και την εφαρμογή τους στην τριχόπτωση με πολύ καλά αποτελέσματα. Από σήμερα αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να υπάρξει μια ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας ώστε οι ενδιαφερόμενοινα βρουν ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις στο θέμα της τριχόπτωσης”. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι ο Dr. Rinaldi ανακοίνωσε ότι το “3ο Διεθνές Συνέδριο για την αξιοποίηση των Αυξητικών Παραγόντων, της Κυτταροθεραπείας & του PRP στη Δερματολογία” θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Bergmann Kord στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2015.

Προφίλ Bergmann Kord

Η Bergmann Kord, η πρώτη κλινική μαλλιών στην Ελλάδα και ένα από τα πιο εξειδικευμένα κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως, ιδρύθηκε το 1979. Ως ιατρικός οργανισμός εξειδικευμένος στην επιστημονική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, η Bergmann Kord ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής και state-of-the-art know-how, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες & εξελιγμένες μεθόδους.

Η επιστημονική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι η μοναδική δραστηριότητα της Bergmann Kord και ο συνδυασμός απόλυτης εξειδίκευσης και πολυετούς εμπειρίας επιτρέπει την εφαρμογή των πιο προηγμένων & αποτελεσματικών επιστημονικών λύσεων.

Η πρώτη μεταμόσχευση μαλλιών στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε από το ιατρικό επιτελείο της Bergmann Kord και μέχρι σήμερα στο ενεργητικό της κλινικής καταγράφονται οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην Ελλάδα - περισσότερες από 60.000.

Επιστημονικά κέντρα της Bergmann Kord λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρόδο, Λευκωσία, Λεμεσό & Σκόπια.

Website: www.kord.gr | Email: info@kord.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από