18/12/2013

Συζητήθηκε χθες 17-12-2013, στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) κατά της υπ’αριθμ. Υ9/οικ.77307/14-8-2013 Απόφασης του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Αντικατάσταση της υπ’αριθμ. οικ. 14025/23-7-2013 απόφασης του Υπουργού Υγείας (ΦΕΚ Β΄ 1789) “Μηχανισμός αυτόματων επιστροφών (claw back) έτους 2013 δαπανών νοσηλείας, διαγνωστικών εξετάσεων και φυσικοθεραπείας”» (ΦΕΚ Β΄ 2045/22-8-2013).

Ο Π.Σ.Φ. εκπροσωπούμενος από τον Δικηγόρο κ. Αλέξη Παραρά και παρουσία του Πρόεδρου του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (Κ.Δ.Σ.) του Π.Σ.Φ. κ. Γεώργιου Μπάκα, ανέπτυξεστο Συμβούλιο τους λόγους για τους οποίους ζητά την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης και την εξαίρεση του κλάδου των Φυσικοθεραπευτών από την καταβολή του clawback.

Δόθηκε έμφαση στον άδικο χαρακτήρα του claw back, που οδηγεί σε οικονομική εξουθένωση τους ιδιώτες εργαστηριούχους φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί σημαντικές μειώσεις όσον αφορά στην αποζημίωση της φυσικοθεραπευτικής συνεδρίας από τον ΕΟΠΥΥ.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη λειτουργία των πολυδάπανων Κέντρων Αποκατάστασης, που εκτινάσσουν την δαπάνη της φυσικοθεραπείας και συμβάλλουν στη θέσπιση μέτρων οριζόντιας, και άρα άδικης λογικής, όπως το claw back και το rebate.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών δηλώνει, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προάσπιση των συμφερόντων των φυσικοθεραπευτών, προβαίνοντας σε κάθε απαραίτητη δικαστική ή εξώδικη ενέργεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από