Μαχαιριά δέχτηκε ο Ολυμπιακός από την UEFA με το κλείσιμο του κάτω μέρους της Θύρας 7 στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ (25 Φεβρουαρίου 2014) λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών του στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δικτύου FARE (Football Against Racism in Europe) το οποίο δραστηριοποιείται για την καταπολέμηση του ρατσισμού, οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέπτυξαν ρατσιστικές συμπεριφορές στο «Γ. Καραϊσκάκης» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Άντερλεχτ.

Η UEFA έλαβε σοβαρά υπόψη τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν (όπως ανέφερε ανακοίνωση της FARE, υπήρχε οπτικό υλικό) και αφορούσαν την ανάρτηση πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο και τιμώρησε τον Ολυμπιακό με το κλείσιμο του κάτω μέρους της βόρειας κερκίδας (πέταλο) του «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ που αφορά τη χρήση βεγγαλικών και λέιζερ.

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μάχη κατά του ρατσισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της UEFA, η οποία έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στις εξέδρες.

Κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς θεωρείται σοβαρό παράπτωμα κατά των κανονισμών και τιμωρείται βαριά. Μετά την αλλαγή των κανονισμών την 1η Ιουνίου, ο αγώνας κατά του ρατσισμού γίνεται πιο έντονος και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή βαρύτερων τιμωριών».

Πλέον η UEFA αναμένεται να ενημερώσει άμεσα τον Ολυμπιακό για την ακριβή ερμηνεία του λουκέτου στις κάτω θέσεις της βόρειας εξέδρας ώστε η διοίκηση της ΠΑΕ να προβεί στις ενέργειες με την μείωση του αριθμού των εισιτηρίων στη Θύρα 7.

Ο Ολυμπιακός σκοπεύει αμεσα να ασκήσει έφεση κατά της απόφαση.

Να σημειωθεί πως με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 40.000 ευρώ και θα κλείσει τμήμα στις εξέδρες του γηπέδου της..