Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε πόσα σπίτια έχει να πάει την παραμονή των Χριστουγέννων ο Άγιος Βασίλης και τί έχει να φάει και να πιει στο καθένα;

Την απάντησε δίνει ομάδα βρετανών επιστημόνων που ανέλυσε τα υπάρχοντα στοιχεία.

Κατ’ αρχήν, ο Άγιος Βασίλης έχει εφέτος να επισκεφθεί 1,6 δισεκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο, αλλά χάρη στη διαφορά ώρας από χώρα σε χώρα θα έχει στη διάθεσή του 32 ώρες για να το επιτύχει.

Αυτό σημαίνει ότι ανά δευτερόλεπτο θα πρέπει να επισκέπτεται 5.556 σπίτια και, δεδομένου ότι κατά μέσον όρο κάθε σπίτι έχει 2,5 παιδιά, θα κάνει συνολικών 640 εκατομμύρια στάσεις την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αν τώρα σε κάθε σπίτι πίνει το γάλα και τα γλυκά που θα του έχουν αφήσει, θα καταναλώσει συνολικώς 150 δισεκατομμύρια θερμίδες - 60.000 φορές περισσότερο από την μέγιστη συνιστώμενη ποσότητα για τους άντρες που δεν θέλουν να παχύνουν.

Αν σε κάθε σπίτι του σερβίρεται ένα μικρό ποτήρι (των 200 ml) γάλα, μέσα στις 32 ώρες που θα πηγαινοέρχεται θα πιει 130 εκατομμύρια λίτρα - ποσότητα επαρκής για να γεμίσουν 50 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

Τρώγοντας επίσης ανά σπίτι κι ένα χριστουγεννιάτικο πιτάκι, μέχρι το τέλος του ταξιδιού του θα έχει φάει 40 εκατομμύρια κιλά πιτάκια.

Επειδή, όμως, μετά θα πρέπει να κάψει όλες αυτές τις πρόσθετες θερμίδες, θα πρέπει να διασχίσει με τα πόδια κάτι παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα - δηλαδή να περπατήσει απ’ άκρη σ’ άκρη της γης κάτι παραπάνω από 54.000 φορές.

Τους υπολογισμούς αυτούς έκαναν οι ιδρυτές του βρετανικού οργανισμού νέων επιστημόνων The Big Bang σε συνεργασία με οικονομολόγους από το Κέντρο Έρευνας Οικονομικών & Επιχειρήσεων (CEBR).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από