Ένα χρόνο μετά το πρώτο διαφημιστικό σποτ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τον Χαβιέ Μπαρδέμ και τις παστίλιες για τον πόνο του άλλου, ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί ξανά σε ένα δεύτερο, συγκλονιστικό βίντεο.

Πέρυσι έμαθε ελληνικά για να μας δείξει ότι η αλληλεγγύη για τον πόνο του άλλου δεν έχει σύνορα. Φέτος, καλεί όσους πονάμε για τα εκατομμύρια των ασθενών που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, να ουρλιάξουμε μαζί του.

Το σποτ ξεκινά με τον Χαβιέ Μπαρδέμ να εμφανίζεται στο πλάνο κι ενώ ξεκινά να ουρλιάζει, δεν ακούγεται τίποτα. «Υπάρχει μια επιδημία για τον πόνο του άλλου στη χώρα μας. Aν πονάς κι εσύ επειδή εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, ούρλιαξε! Ούρλιαξε τώρα!» είναι τα λόγια του εκφωνητή. Και τότε ακούγεται το σπαρακτικό ουρλιαχτό του Μπαρδέμ.

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια απλή ιδέα που μετατράπηκε την προηγούμενη χρονιά σε επιδημία αλληλεγγύης. Eνας συμβολικός αλλά και ουσιαστικός τρόπος υποστήριξης των ευάλωτων, «ξεχασμένων», αποκλεισμένων από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Την πρώτη χρονιά, μέσα σε λίγους μήνες πωλήθηκαν περισσότερα από 350.000 κουτιά παστίλιες σε όλη τη χώρα. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέθεσαν 175.000 ευρώ στα προγράμματά τους στην Αθήνα και τον Έβρο, 60.000 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 65.000 στο Κογκό και 50.000 στην εμπόλεμη Συρία.