Αποστολή εξετελέσθη για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στην Κομοτηνή. Οι Ερυθρόλευκοι με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα νίκησαν τον Πανθρακικό στο δημοτικό στάδιο της Κομοτηνής το βράδυ του Σαββάτου με το χορταστικό σκορ 4-1,συνεχίζουν ακάθεκτοι για την κατάκτηση του 41ου τίτλου και με ανεβασμένο ηθικό θα αντιμετωπίσουν την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι την ερχόμενη Τετάρτη στο πλαίσιο της 5η αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ανδρέας Σάμαρης ήταν σκόρερ με φάουλ (58΄) και δημιουργός δύο γκολ. Ο 24χρονος διεθνής μέσος πέτυχε το πρώτο του γκολ στον Ολυμπιακό και με την απόδοση του έβαλε τη σφραγίδα του στο παιχνίδι.

Ο Μίτσελ προχώρησε σε αλλαγές για να ξεκουράσει τους διεθνείς Μήτρογλου, Μανιάτη, Χολέβα. Ακόμα απουσίασαν οι Σιόβας (ανέτοιμος), Ιμπαγάσα, Μετζανί, Σέποβιτς.

Η πειραϊκή ομάδα και χωρίς τον φορμαρισμένο πρώτο σκόρερ Κώστα Μήτρογλου, έδειξε σε ένα ακόμα ματς ότι διαθέτει επίθεση-φωτιά. Εφθασε τα 38 γκολ σε 12 αγωνιστικές και διαθέτει μία από τις καλύτερες επιθετικές γραμμές στην Ευρώπη, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι (1965-1966) σε ότι αφορά το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Ο Πανθρακικός χωρίς τους Λαδάκη, Σέρεμετ, Εμπόου (τιμωρημένοι), Μακρυδημήτρη, Ρομέου, Μερίνο, Μίκουλιτς ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα για ένα ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ στο 21΄, όταν ο Σάμαρης εκτέλεσε φάουλ και ο Μανωλάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα(0-1). Στη φάση αυτή υπήρξε κακή συνεννόηση του γκολκίπερ Κουτσόπουλου με τον αμυντικό Χρήστου.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 42΄, ύστερα από υποδειγματικό συνδυασμό των Κάσες, Τζάνη, Ιγκόρ. Ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ρομπέρτο(1-1).

Στο β΄ ημίχρονο ο Μίτσελ έριξε στον αγώνα τον Κάμπελ αντί του Ντομίνγκες(46΄), τον Μασάντο αντί του Βάις(62΄) και έδωσε την ευκαιρία στον Τόρες να κάνει ντερμπούτο με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ο ισπανός αμυντικός πήρε τη θέση του Μανωλά(75΄).

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 53΄: Σε σέντρα του Βάις, ο Κουτσόπουλος έκανε λάθος εκτίμηση και ο Κάμπελ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 1-2(η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι).

Ο Σάμαρης κλείδωσε τη νίκη στο 58΄ με απ΄ ευθείας χτύπημα φάουλ. Ο Κουτσόπουλος δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο μέσος του Ολυμπιακού αφιέρωσε το γκολ στον β΄ αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Σάββα Θεοδωρίδη.

Ο Σάμαρης έχασε κλασική ευκαιρία στο 84΄ και οκτώ λεπτά αργότερα βρήκε με σκαφτή μπαλιά τον Σαβιόλα ο οποίος με πλασέ έγραψε τον επίλογο του ματς:1-4.

Το ματς διαιτήτευσε ο Μήτσιου(Ηπείρου). Κίτρινη κάρτα: Ιγκορ, Μπαϊκαρά, Τριανταφύλλου, Σαρακατσάνος, Παπαγεωργίου.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Παπαγεωργίου, Ζος, Χρήστου, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου(84΄ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Κάσες(67΄ Ζεκίνια), Ιγκορ(93΄ Ζδράβος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς(75΄ Τόρες), Παπαδόπουλος, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης, Βάις(62΄ Μασάντο), Φουστέρ, Ντομίνγκες(46΄ Κάμπελ), Σαβιόλα.