Συνεχίζεται η έρευνα της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερνάρο, για την υπόθεση απόκρυψης φορολογητέας ύλης 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη χθεσινή συνεδρίασή της, «η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι είναι χρήσιμο να τεθούν υπόψη της για τον έλεγχό της οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Αυγούστου 2012». Σημειώνεται ότι το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να ελεγχθούν οι κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών μέχρι και 4 Οκτωβρίου 2012.

Για την υπόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, ο έλεγχος από την Επιτροπή σταματά σε αυτό το σημείο καθώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα ότι «στην έκθεση ελέγχου δεν περιλαμβάνονται στοιχεία τα οποία θα ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διενέργεια ελέγχου της αρχικής του δήλωσης». Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερευνάται για απόκρυψη φορολογικών εσόδων από το εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ, καθώς απέκτησε χρήματα το 1999 και τα εισήγαγε στην Ελλάδα το 2004.

Οσον αφορά τις εκκρεμότητες που είχαν εντοπιστεί στα πόθεν έσχες έτους 2012 (χρήση 2011) των πρώην βουλευτών Γ. Καρατζαφέρη, Αρ. Σταθάκη, Ι. Σκουλά, Γ. Αναγνωστόπουλου και Ηλ. Καλλιώρα, τα μέλη της Επιτροπής έκριναν ως «ικανοποιητικά» τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά.