Ενώ πανηγυρισμοί για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν έχουν κοπάσει, ήδη οι διεθνείς και ο Φερνάντο Σάντος κοιτούν τους πιθανούς αντιπάλους της Ελλάδας στην τελική φάση, καθώς τα προκριματικά ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν.

Να σημειώσουμε ότι η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε ήταν το Μεξικό, το οποίο νίκησε το πρωί και στο δεύτερο ματς τη Νέα Ζηλανδία με 4-2.

Τα μπαράζ τυπικά τελειώνουν αργά το βράδυ της Τετάρτης με τον αγώνα Ουρουγουάη-Ιορδανία. Ωστόσο οι Ουρουγουανοί είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί καθώς ήδη στο πρώτο παιχνίδι στην Ιορδανία είχαν νικήσει 5-0.

Η κλήρωση θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου στην Μπαΐα της Βραζιλίας και οι ομάδεςθα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, με την Ελλάδα να βρίσκεται στον 4ο. Το πρώτο γκρουπ ορίζεται βάσει δυναμικότητας, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της FIFA, όπως αυτή ίσχυε τον Οκτώβριο, ενώ τα υπόλοιπα τρία γκρουπ διαμορφώνονται με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες να συμπέσουν στον ίδιο όμιλο της πρώτης φάσης του Μουντιάλ χώρες από την ίδια ήπειρο.

Οι όμιλοι:

1oς ΟΜΙΛΟΣ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Νότια Κορέα, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Ονδούρα, Μεξικό

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Εκουαδόρ, Γαλλία

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κροατία