Εκπλήξεις σημειώθηκαν την Τετάρτη στη φάση των 32 στο Κύπελλο Ελλάδας, αφού Αιγινιακός, Αστέρας Μαγούλας και Νίκη Βόλου, απέκλεισαν ομάδες της Σούπερ Λίγκας, τους ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό και Πανθρακικό αντίστοιχα. Στον αντίποδα προκρίθηκε ο Πανιώνιος με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Νέο στραβοπάτημα είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 από τον Αιγινιακό και αποκλείστηκε από τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού το πρώτο παιχνίδι στους Ζωσιμάδες, είχε τελειώσει ισόπαλο 0-0.

Η ομάδα της Ηπείρου, αγνοεί τη νίκη εδώ και έναν μήνα και στο πρωτάθλημα αλλά και στο Κύπελλο και πλέον η θέση του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της ομάδας είναι ιδιαίτερα επισφαλής.

Ο Τσουρλίνοφ στο 25’ έκανε το 1-0, όμως ο ΠΑΣ μέχρι το τέλος του αγώνα δεν κατάφερε να αντιδράσει, παρά το ότι είχε την κατοχή της μπάλας.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Κυβρακίδης (65′ Καρακατσάνης), Σαμαράς, Λιόλιος, Γεωργίου, Πετκάκης, Χατζής, Φαμπίνιο, Πέντα, Δεμηρτζόγλου (54′ Μιτρόφ), Τσουρλίνοφ (75′ Ζούρκος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αμπάρης, Ντάσιος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Στρούνα, Τσουκαλάς (81′ Αυγενικού), Κεϊτά, Κοροβέσης, Βίλα (34′ Ντε Βινσέντι), Κρητικός (59′ Βισέντο), Ίλιτς.

Λεβαδειακός: Αποκλεισμός στις καθυστερήσεις

Ο Αστέρας Μαγούλας απέκλεισε τον Λεβαδειακό με γκολ του … τερματοφύλακα Κασμερίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Λεβαδειακός, νίκησε 3-2, αλλά ο Αστέρας προκρίθηκε αφού είχε νικήσει 2-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Ορτέγκα (25′) και Ροτζέριο (47′). ο Αστέρας μείωσε με τον Νίνη στο 83′, αλλά τρία λεπτά αργότερα, ο Μπούστο έκανε το 3-1. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Κασμερίδης είχε προωθηθεί σε εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά σκόραρε και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Μαρτίνεθ, Μάγκας, Ιωαννίδης, Ορτέγκα, Κονέ, Σκέμπης (68′ Νικολακάκης), Γιάντσης (81′ Μπούστο), Μάρτινς, Μάντζιος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Κασμερίδης, Σαμαρόπουλος (64′ Γκόγκας), Στρατομήτρος, Κοτίτσας, Νόνης, Τριάντος, Έβερετ, Κάστρο, Πολίτης, Κορνελάτος, Δημητριάδης (80′ Στρατάκης).

Πανθρακικός: Αποκλεισμός στα πέναλτι

Στην Κομοτηνή, οι παίκτες του Πανθρακικού ήταν άστοχοι στη διαδικασία των πέναλτι και η Νίκη Βόλου επικράτησε με 4-1 παίρνοντας την πρόκριση. Το ματς στην κανονική διάρκεια τέλειωσε 2-1, σκορ με το οποίο είχε νικήσει η Νίκη στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Πανθρακικός προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Τζανή (15′) και Ιγκορ (31′), ενώ η Νίκη μείωσε με τον Ανιέτε στο 79′. Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα και έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, με τη Νίκη να παίρνει την πρόκριση (4-1).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Παπαγεωργίου, Μίκουλιτς (73΄Ζοσέ) , Χρήστου, Σκλιοπίδης, Τζάνης (67΄Χασομέρης), Εμπόου, Πόποβιτς, Ρομέου (69΄Καθάριος) , Μπαϊκαρά, Ιγκόρ.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Ζουλιώτης (75΄Ριβέρα), Γιώτας, Γκοτοβός, Παπαδόπουλος, Μπιτσάκος, Ακάσου (46΄Αναστασόπουλος), Ισαάκ (43΄Μανουσάκης), Γέσιτς, Τζιώρας, Ανιέτε.

Εύκολα στους 16 ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος επέβαλε τον ρυθμό του στην Θεσσαλονίκη και κράτησε το 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, παίρνοντας την πρόκριση για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού το 3-1 του αγώνα στη Νέα Σμύρνη, του έδινε την ευχέρεια να παίξει δίχως να πιεστεί.

Ο Απόλλωνας είχε δοκάρι στο 56’ με τον Ναλμπάντη, ενώ στο πρώτο ημίχρονο, ο Ανδρέας Πατζιαράς, ήταν υποχρεωμένος να κάνει δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών. Η ομάδα της Καλαμαριάς, παρά το ότι από το 84’ έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Καλτσά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Βαλσαμάκης, Ορφανός, Μανουσαρίδης (28΄ λ.τρ. Παρμαξίδης), Πιτσόκος, Λιόνης, Παντελιάδης, Μωυσίδης, Βέργος (24′ λ.τρ. Ναλμπάντης), Βλάχος, Γκουγκουλιάς, Πασιαλής (65′ Δρόσος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Πάνος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Ζαχαράκης, Μητρόπουλος, Κολοβός, Παναγιωτούδης (46′ Καλτσάς), Μαρουκάκης (46′ Γιάννου), Καμπάνταης, Λάσνικ (63′ Παντίδος).