Στο πιο δύσκολο (μετά εκείνο με τη Γαλλία) τεστ της πριν από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας η Εθνική ομάδα παρουσίασε το καλύτερο της πρόσωπο και ανέβασε τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία για επιστροφή στις επιτυχίες ύστερα από το 2009!

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι πιστοποίησε για μια ακόμη φορά την ικανότητα της στο σκοράρισμα, ενώ είχε καλή αμυντική λειτουργία που είναι φανερό πως μπορεί να γίνεται ακόμη καλύτερη. Ταυτόχρονα το μέγεθος της σημερινής αντιπάλου στο ΟΑΚΑ, Λιθουανίας δικαιώνει και την άποψη που θέλει τις ομάδες να αυξάνουν τη συγκέντρωση τους, να αποκτούν μεγαλύτερο κίνητρο, να καταθέτουν περισσότερη ενέργεια όταν έρχονται τα… σοβαρά.

Με αυτή την εικόνα, τον Γιώργο Πρίντεζη σε σπουδαία βραδιά (με 23 πόντους άγγιξε το προσωπικό ρεκόρ του με τη φανέλα της Εθνικής που είναι 26 επί της Τουρκίας σε τουρνουά στη Μόσχα το 2005), καλή κυκλοφορία της μπάλας που απέφερε πολλά ελεύθερα σουτ, κάτι που είναι πιο σημαντικό από τα 2/18 τρίποντα της ομάδας, η Εθνική νίκησε με 80-62 την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας που μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στα μετάλλια του Ευρωμπάσκετ.

Ο Τρινκιέρι φαίνεται πως θα αφήσει τους Βουγιούκα, Καββαδά να παλέψουν για την 12η θέση της αποστολή αύριο Πέμπτη (29/8) στον αγώνα με την αντίπαλο μας στην αʼ φάση Ιταλία. Σήμερα ο Ιταλός χρησιμοποίησε μόνο για 7.26 τον παίκτη του στην Ούνιξ Καζάν και μοναχά στο πρώτο μέρος, όπου ήταν πολύ θετικός (3/3δ, 3ρ) ενώ άφησε εκτός τον Καββαδά. Αύριο πιθανότατα θα ρίξει και τους δύο στο ματς με τους Ιταλούς και θα κρίνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ποιος από τους δύο θα ταξιδέψει μαζί με τους υπόλοιπους για το Κόπερ (αʼ φάση) και καλώς εχόντων στη συνέχεια στην Λιουμπλιάνα.

Τέλος σήμερα ο ομοσπονδιακός προπονητής επιχείρησε ξανά να δοκιμάσει πολλά σχήματα, έδωσε τη μπάλα στα χέρια του Μπράμου (αρκετές φορές δεν αντεπεξήλθε), ενώ αναζήτησε τη δημιουργία από τους Περπέρογλου και Πρίντεζη, οι οποίοι μοίρασαν από δύο ασίστ ο κάθε ένας αλλά ήταν σημεία αναφοράς σε επιθέσεις που η μπάλα κυκλοφορούσε καλά, γρήγορα και κατέληγαν σε ελεύθερο σουτ.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 9, Ζήσης 9, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 4, Φώτσης 2, Παπανικολάου 7, Μαυροκεφαλίδης 6, Βουγιούκας 6, Καϊμακόγλου 2, Μπράμος, Πρίντεζης 23, Σλούκας.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Πόσιους 11, Καλνιέτις 12, Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 9, Σεϊμπούτις 2, Κλέιζα 7, Λαβρίνοβιτς, Γιαβτόκας 4, Βαλαντσιούνας 6, Σιζάουσκας 1, Κουζμίνσκας 3, Μοτεγιούνας 6.