Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη χθες η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις σχολάζουσες κληρονομιές (το οποίο ψηφίζεται σήμερα), πρώτη ημέρα λειτουργίας του β' Θερινού Τμήματος της Βουλής. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «μηδενισμό» και «προσκόλληση στο παρελθόν», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «έχει κοινά επιχειρήματα με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Ελληνες».
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Γάκη, ο οποίος έκανε λόγο για νομοσχέδιο που βασίζεται σε έναν «περίεργο και ανομολόγητο σχεδιασμό προκειμένου να επέλθει η απόλυτη αυθαιρεσία και εν τέλει η απώλεια των περιουσιακών στοιχείων».
«Τα περισσότερα κληροδοτήματα έχουν πέσει σε χέρια επιτηδείων», απάντησε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Να τους χαίρεστε (σ.σ.: εννοεί τους επιτήδειους). Αυτό το καθεστώς αδιαφάνειας υποστηρίζουν κάποιες πτέρυγες της Βουλής. Με αυτή τη νοοτροπία κακοδιαχείρισης συγκρούεται η κυβέρνηση. Εμείς θα πάμε μπροστά και κάποιοι άλλοι ας μείνουν προσκολλημένοι στο παρελθόν».
Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Νωρίτερα, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη φορολογική πολιτική που επιβάλλει η τρόικα.  
Η κυρία Μπακογιάννη περιέγραψε με μελανά χρώματα τα αποτελέσματα της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής στη χώρα επισημαίνοντας: «Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόσαμε δεν είχε τα αποτελέσματα τα οποία περιμέναμε». Απευθυνόμενη, εξάλλου, στα μέλη της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας ξεκαθάρισε: «Δεν μπορεί να μας πιέζετε μέχρι τελικής πτώσεως για μια φορολογική πολιτική η οποία οδηγεί τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξάντλησή του, διότι δεν έχει να πληρώσει. That's it!».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από