Η παράσταση του Μάκβεθ που δόθηκε τον Ιούλιο στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Μάντσεστερ θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του σαιξπηρικού ηθοποιού Κένεθ Μπράνα, ο οποίος εντυπωσίασε το κοινό τόσο για την ερμηνεία του όσο και για τη σκηνοθεσία τού έργου που έκανε μαζί με τον Ρομπ Ασφορντ.

Η τραγωδία παρουσιάστηκε σε μια παλιά βικτωριανή εκκλησία εκτός λειτουργίας, χωρητικότητας 281 ατόμων. Ο κεντρικός διάδρομος του ναού είχε μετατραπεί σε θεατρική σκηνή γεμάτη λάσπη ενώ από την οροφή έπεφτε τεχνητή βροχή δημιουργώντας στους θεατές την αίσθηση ότι παρακολουθούσαν μια αιματοβαμμένη μάχη σε ένα αληθινό λασπωμένο πεδίο.

Οι 18 παραστάσεις, που σηματοδότησαν την επιστροφή του σερ Κένεθ Μπράνα σε έναν σαιξπηρικό ρόλο έπειτα από απουσία 11 ετών, έγιναν αμέσως sold out, το κοινό μπόρεσε όμως να παρακολουθήσει την τραγωδία live από μια μεγάλη οθόνη που είχε στηθεί ειδικά για τον λόγο αυτό. Οι κριτικές για την παραγωγή που έμοιαζε πραγματικά κινηματογραφική υπήρξαν διθυραμβικές.

Τώρα ο συναρπαστικός ηθοποιός που έχει ερμηνεύσει μια πληθώρα ρόλων –από τον Μάκβεθ του Σαίξπηρ μέχρι τον καταθλιπτικό επιθεωρητή Βαλάντερ του Χένινγκ Μάνκελ –ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του στη Νέα Υόρκη με την παράσταση του «Μάκβεθ». Ο συν-σκηνοθέτης του θα είναι και πάλι ο Ρομπ Ασφορντ και λαίδη Μάκβεθ η Αλεξ Κίνγκστον, η οποία θα εμφανιστεί επίσης για πρώτη φορά στην Αμερική.

Η παράσταση είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2014 και θα δοθεί στο παλιό Οπλοστάσιο της Παρκ Αβενιου αφού δεν υπάρχει θεατρική σκηνή που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της παραγωγής. Ο χώρος είναι αχανής (4.950 τ.μ.) και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει από 200 έως 5.000 θεατές, πράγμα που ενθουσίασε τον άγγλο ηθοποιό, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τεράστιου αυτού χώρου είναι πραγματικά μια συναρπαστική προοπτική. Χαίρομαι που έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον «Μάκβεθ» μέσα σ’ αυτό το επικό σκηνικό».

Το παλιό Οπλοστάσιο της Παρκ Αβενιου, το οποίο χρησιμοποιείται πλέον ως χώρος τέχνης, χτίστηκε από το διάσημο Εβδομο Σύνταγμα της Εθνικής Φρουράς της Νέας Υόρκης ύστερα από έκκληση του προέδρου Λίνκολν το 1861 και θεωρήθηκε τεχνολογικό θαύμα της εποχής του. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε τόσο για στρατιωτικούς όσο και για κοινωνικούς σκοπούς, μάλιστα μέλη του κλαμπ που έδρευε εκεί, το οποίο έγινε γνωστό και ως Silk Stocking, υπήρξαν οι πλέον διακεκριμένες οικογένειες της πόλης, ανάμεσά τους και οι Βάντερμπιλντ, Ρούζβελτ και Λίβινγκστον.