Ασκούμενος στην Bank of America στο Λονδίνο πέθανε από εξάντληση την προηγούμενη Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Ο 21χρονος γερμανός φοιτητής έπασχε από επιληψία και κατέρρευσε στο ντους του δωματίου του στο ανατολικό Λονδίνο. Οι φίλοι του υποστηρίζουν ότι αιτία ήταν η εξαντλητική εργασία 72 ωρών.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Μόριτς Ερχαρντ δούλεψε επί τρεις συνεχόμενες ημέρες μέχρι τα ξημερώματα.

Ο νεαρός βρισκόταν σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η άσκησή του στην Bank of America επρόκειτο να τελειώσει σε επτά ημέρες.

Σύμφωνα με συμφοιτητές του, ο Μόριτς εργαζόταν πάρα πολλές ώρες, σε μία προσπάθεια να εντυπωσιάσει τους ανωτέρους του.

To 2011 ένας 20χρονος είχε μιλήσει για τις σκληρές συνθήκες εργασίας των ασκούμενων στις τράπεζες. Σε δηλώσεις του στην Evening Standard νεαρός ασκούμενος είχε πει ότι «δουλεύεις όσο σου ζητήσουν».

«Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε ασκούμενου είναι αυτό που αποκαλείται «Μαγικός Γύρος». Είναι όταν παίρνεις ταξί στις 7 το πρωί για να σε πάει σπίτι και το ταξί σε περιμένει από κάτω, ενώ κάνεις ντους και αλλάζεις ρούχα και μετά σε μεταφέρει και πάλι στο γραφείο» είχε πει.

Εκπρόσωπος της Bank of America επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ερχαρντ, λέγοντας ότι επρόκειτο για «πολύ εργατικό ασκούμενο». Δεν έκανε ωστόσο κανένα σχόλιο γύρω από τα αίτια του θανάτου.