Η Μόσχα έχει παγώσει μέχρι στιγμής τα χαμόγελα των ανθρώπων του στίβου λόγω του ότι κορυφαίες επιδόσεις από κορυφαίους αθλητές γίνονται μπροστά σε άδεια καθίσματα! Επίσης, η αδιαφορία ή το γενικά παγερό ύφος των Ρώσων έχει κάνει τεράστια εντύπωση σε αθλητές, όπως για παράδειγμα ο Γιουσέιν Μπολτ που έχει συνηθίσει να παίζει με το κοινό και τις αντιδράσεις του.

«Ηρθα στον χώρο της προθέρμανσης και κανένας δεν χαμογελούσε. Ολοι παραήταν σοβαροί. Εχω συνηθίσει στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα να συναντώ γελαστούς ανθρώπους, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι στη Ρωσία είναι αρκετά σοβαροί. Δεν γνωρίζω γιατί, αλλά δεν γελούν και δεν μιλούν πολύ. Ευτυχώς στον τελικό τα πράγματα ήταν καλύτερα γιατί υπήρχαν αρκετοί Τζαμαϊκανοί και μπορούσα να χαμογελάσω και να μιλήσω» είπε ο σούπερ σταρ από την Τζαμάικα, ενώ ένας άλλος μεγάλος αθλητής, ο 400άρης στα εμπόδια Δομινικανός Φέλιξ Σάντσεζ που έτρεξε μπροστά σε κενές θέσεις στα προκριματικά δεν έκρυψε την απογοήτευσή του: «Είναι θάνατος το να αγωνίζεσαι σε ένα άδειο στάδιο. Αν κάνω μια σύγκριση με πέρυσι στο Λονδίνο θα είναι σαν να συγκρίνω την ημέρα με τη νύχτα», δήλωσε ο Σάντσεζ.

Οι διοργανωτές, παρά το γεγονός ότι από χθες άρχισαν να επιστρατεύουν το κλασικό κόλπο με τους στρατιώτες (ιδιαίτερα στο πρωινό τμήμα), έχουν έρθει σε δύσκολη θέση ιδιαίτερα με την εικόνα στους τελικούς 100 μέτρων ανδρών και γυναικών που ήταν αποκαρδιωτική, σε αγωνίσματα όπου συνήθως τα εισιτήρια είναι εξαντλημένα εδώ και καιρό.

Οι Ρώσοι διαβεβαίωναν από τον Μάρτιο την IAAF ότι μείωσαν τις τιμές και το 80% των εισιτηρίων για όλες τις ημέρες έχει ήδη πουληθεί και με μειωμένη χωρητικότητα (35.000 αντί των 78.000). Ολα όμως ήταν λόγια.