Την κατηγορηματική αντίθεσή της εκφράζει η ΕΚΠΟΙΖΩ σε κάθε συζήτηση για απελευθέρωση των πλειστηριασμών από το 2014  τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχουν εκλείψει οι κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που επέβαλαν το μέτρο της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Μάλιστα, σημειώνει: «Το επιχείρημα ότι η αναστολή των πλειστηριασμών ευθύνεται για το πάγωμα της αγοράς ακινήτων είναι εξαιρετικά αδύναμο. Η άρση της αναστολής πλειστηριασμών θα είχε οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση των ακινήτων στις τράπεζες, οι οποίες θα βρεθούν να κατέχουν πληθώρα  ακινήτων με επιπρόσθετα έξοδα διαχείρισή τους, αδυναμία πώλησής τους, αλλά και καμία δυνατότητα είσπραξης του υπόλοιπου ποσού του δανείου, αφού η αρχική δανειοδότηση θα υπερβαίνει κατά πολύ τα έσοδα από τον πλειστηριασμό στους ίδιους τους δανειολήπτες, οι οποίοι όχι μόνο θα χάσουν την κατοικία τους, αλλά θα εξακολουθούν να χρωστούν στις τράπεζες μεγάλα ποσά, δεδομένου ότι το τίμημα των πλειστηριασμών θα είναι πολύ μικρό σε σχέση με το ποσό του αρχικού δανείου».
Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητεί από την κυβέρνηση να παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών τουλάχιστον για ακόμη τρία έτη και να  αναπτύξει Δίκτυο Υπερχρέωσης κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το οποίο θα διαχειρίζεται το πρόβλημα των κόκκινων δανείων κεντρικά, προβλέποντας κατά περίπτωση διαγραφές χρεών και μείωση των επιτοκίων.
Εξάλλου, με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει στη Βουλή την παράταση της νομοθετικής διάταξης για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ και για το έτος 2014.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ