Eνας 51χρονος και η 19χρονη κόρη του συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στον Aγιο Δημήτριο, καθώς λίγο νωρίτερα είχαν καταθέσει σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δελτίο αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας της μητέρας του 51χρονου, η οποία έχει πεθάνει, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή της.

Σε βάρος του 51χρονου είχε σχηματισθεί δικογραφία στις 14 Μαΐου 2013 από το ΤΑ Αγίου Δημητρίου, καθώς, όπως προέκυψε, εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας του, που είχε πεθάνει στις 28 Ιουνίου 2007, από την 1 Ιουλίου 2007 έως 1 Φεβρουαρίου του 2013.

Τότε, διακόπηκε η χορήγηση της σύνταξης, προφανώς επειδή διαπιστώθηκε η απάτη, και για το θέμα αυτό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 51χρονου, αλλά δεν βρέθηκε επειδή είχε αλλάξει διεύθυνση.

Προχθές, η 19χρονη κόρη του πήγε στα ΕΛΤΑ για να δηλώσει αλλαγή της διεύθυνσης, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου να καταβάλλεται η σύνταξη, αλλά οι υπάλληλοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποίησαν την αστυνομία, που επενέβη και συνέλαβαν την κοπέλα και τον πατέρα της, που τη συνόδευε.

Συνολικά, οι δύο συλληφθέντες είχαν εισπράξει το ποσό των 28.013 ευρώ.

Πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.