Ο Χαβιέρ Σαβιόλα φόρεσε τη φανέλα με το Νο 9, υπέγραψε το συμβόλαιό του και πλέον από χθες είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Ετσι απλά.

Η μεγάλη μεταγραφή που ψιθυριζόταν τον τελευταίο καιρό είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός με συνοπτικές διαδικασίες, προσφέροντας 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο (1,6 εκατ. συμβόλαιο και 400.000 μπόνους) έπεισε τον El Conejito (που σημαίνει «κουνελάκι»), να βάλει την υπογραφή του και να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα για δύο χρόνια: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποδοχή και την αγάπη που μου έδειξε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ. Εχω πολλή όρεξη να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να αρχίσω τις προπονήσεις. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε καλά πράγματα», είπε στις πρώτες δηλώσεις του.

Ο Αργεντινός που είναι γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου του 1981, ήρθε μυστικά στην Αθήνα στις 16.50, ξαφνιάζοντας ακόμα και τον κόσμο, που πάντως, έσπευσε στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας (περίπου 2.500) και τον αποθέωσε.

Οι μεταγραφές όμως των Ερυθρολεύκων δεν σταματούν εδώ. Γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός τα βρήκε με τη Μονακό, θα της δώσει 1,5 εκατ. ευρώ και θα πάρει τον Καρλ Μενζανί.

Σε ό,τι αφορά τον Μολό, εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση ναυαγίου της μεταγραφής, εμφανίζεται ο 25χρονος από το Τόγκο -γενημμένος στη Γαλλία- άσος της Βαλενσιέν Ματιέ Ντοσεβί.

Εξέλιξη όμως έχουμε και στο θέμα του γκολκίπερ Ρομπέρτο. Η ισπανική «AS» αποκάλυψε συμφωνία της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό αφού, όπως αναφέρει, οι Μαδριλένοι θα τον αποκτήσουν από τη Σαραγόσα για έναν χρόνο και θα τον δώσουν με τη μορφή δανεισμού στους Πειραιώτες.

Ενας ακόμη παίκτης που βρίσκεται κοντά στους Πειραιώτες είναι ο Μιγκέλ Τόρες της Χετάφε. Ο 27χρονος αμυντικός σύμφωνα με τους Ισπανούς έχει συμφωνήσει σε όλα και τον παίκτη, γνωρίζει πολύ καλά ο Μίτσελ από την κοινή παρουσία τους στην ομάδα αυτή.

ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ. Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, το οποίο υπογράφει ο Τζιανλούκα ντι Μάρτσιο, ο Ολυμπιακός δίνει στην Πάρμα τον Γκρέκο και ως αντάλλαγμα θα πάρει τον Σωτήρη Νίνη. Σε ό,τι αφορά το θέμα του Γιοάν Μολό, η Νανσί ανέβασε τις απαιτήσεις της, αλλά το θέμα δεν έχει κλείσει.