25.07.2013

Στην αναμονή παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείαςκαι των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων βρίσκονται οι φαρμακοποιοί για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών.

Οι φαρμακοποιοί αναμένουν την υλοποίηση των επισήμων δεσμεύσεων της πολιτείας που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση, για την εξόφληση χρεών που ανέρχονται σε 75.000.000 ευρώ και χρονολογούνται από το 2010!

«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα όποια οικονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας» , τονίζουν οι φαρμακοποιοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αύγουστος μπορεί να γίνει ακόμη πιο θερμός.

Είναι ευθύνη και καθήκον της Πολιτείας να επιλύσει επιτέλουςόποια γραφειοκρατικά εμπόδια υπάρχουν και να απελευθερωθούν τα χρήματα που λιμνάζουν στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε η φαρμακευτική αγορά να πάρει μια μικρή ανάσα ρευστότητας.

«Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από