«Έλληνας τραγουδιστής χλευάζει τον Σόιμπλε». Αυτός είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της ψηφιακής έκδοσης της εφημερίδας Bild με αφορμή το πάρτι στη Μύκονο και τις «προσβλητικές αναφορές» του Αντώνη Ρέμου, στον γερμανό υπουργό Οικονομικών και στην Καγκελάριο Μέρκελ.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει «άθλιο εκτροχιασμό» τη συμπεριφορά του «ελληνογερμανού τραγουδιστή» και περιγράφει την εκδήλωση ως «ένα πάρτι για ωραίους και πλούσιους στη Μύκονο, το νησί της Τζετ-Σετ». Ο αρθρογράφος επισημαίνει, ότι όποιος κάνει διακοπές εκεί, έχει πολλά χρήματα και δεν τον αγγίζει η οικονομική κρίση.

«Αυτό ισχύει και για τους 1.500 καλεσμένους την Κυριακή το βράδυ σε μία πριβέ εκδήλωση, όπου πουλήθηκαν περισσότερες από 300 σαμπάνιες, με την ακριβότερη να κοστίζει 25.000 ευρώ το μπουκάλι», αναφέρει η Bild και συνεχίζει περιγράφοντας την θερμή υποδοχή του Αντώνη Ρέμου από το πλήθος, μόλις ανέβηκε στη σκηνή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 41χρονος τραγουδιστής δεν περιόρισε το ρεπερτόριό του στα ελληνικά λαϊκά τραγούδια, αλλά χλεύασε πάνω στη σκηνή τον γερμανό υπουργό λέγοντας ότι «αν δει όλα αυτά εδώ ο Σόιμπλε, τα πολλά μπουκάλια σαμπάνιας, τότε θα μπορέσει να περπατήσει πάλι».

Αναφορά γίνεται και στις αντιδράσεις του κοινού, που «γελά με τον άθλιο εκτροχιασμό κατά του Σόιμπλε, ο οποίος είναι καθηλωμένος μετά από μία δολοφονική απόπειρα το 1990 σε αναπηρικό καροτσάκι».

Η Bild γράφει ότι ο Ρέμος συνέχισε βρίζοντας και την Καγκελάριο Μέρκελ, ενώ ερμηνεύει το μίσος κατά του Σόιμπλε -ακόμη και μεταξύ των πλούσιων Ελλήνων- επειδή ο γερμανός υπουργός έχει ζητήσει επανειλημμένα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, άρα οι έχοντες και κατέχοντες φοβούνται για τις περιουσίες τους.

Ειδική αναφορά γίνεται και στην επίσκεψη του Σόιμπλε «μόλις την προηγούμενη εβδομάδα» στην Αθήνα, ο οποίος ενεθάρρυνε τους Έλληνες για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. Όμως και εκεί «βίωσε μία προσβολή: Ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας συζητούσε την ίδια ώρα της επίσκεψης για τα πολεμικά χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα».

Το άρθρο ολοκληρώνεται με μία περιγραφή της οικονομικής κατάστασης της χώρας, η οποία «γίνεται ολοένα δραματικότερη». Επισημαίνει μάλιστα, ότι ναι μεν μειώθηκε το έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο του 2013 στα 5 δισ. ευρώ από 12,5 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2012 χάρη στις σημαντικές περικοπές δαπανών, όμως υπάρχουν μεγάλα κενά και καθυστερήσεις στα έσοδα από τους φόρους και από το ΦΠΑ.