«Ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος… Ολοι αυτοί μας λένε ότι είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Εχουν την αποφασιστικότητα ώστε να πουν, όπως έλεγε και ο Αρης Βελουχιώτης όταν με τους συντρόφους του πήγαιναν να δώσουν τις μάχες και να απελευθερώσουν αυτόν τον τόπο: Ραντεβού στα γουναράδικα»: με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του προχθές στη Βουλή ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Ο 33χρονος βουλευτής Καστοριάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλος του ΟΤΕ, ο οποίος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο, δανείστηκε, παρέφρασε –και παρερμήνευσε, σύμφωνα με ιστορικούς –ρήση της εμφυλιοπολεμικής περιόδου για να δώσει στα λεγόμενά του αέρα επανάστασης.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη αντέδρασε δηλώνοντας ότι «τριάντα-σαράντα άνθρωποι ευτελίζουν το Κοινοβούλιο» και πρόσθεσε ότι «είναι καλό να μάθουν ελληνικά και Ιστορία». Ως «εμφυλιοπολεμική απειλή» ερμήνευσαν τη φράση και άλλα μέλη του Κοινοβουλίου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του και έγραψε στο twitter: «Το «καλή αντάμωση στα γουναράδικα» δεν ήταν προτροπή για εμφύλιο, αλλά φράση αυταπάρνησης μετά την αποκήρυξη του Αρη από το ΚΚΕ. Ανιστόρητοι…».

Πάντως, η αναφορά του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και πολλές «απαντήσεις» από συναδέλφους του. Είναι ενδεικτική η αποστροφή της Μαρίας Αντωνίου που εκλέγεται επίσης στην Καστοριά, αλλά με τη ΝΔ: «Ας αφήσουμε ήσυχους τους γουναράδες· δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κάποιον να θεωρεί ότι είναι ο Αρης Βελουχιώτης του 2013… Εκτός αν στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για εμφύλιο». Από την πλευρά του, ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σημείωσε: «Για όσα ακούστηκαν από απογόνους ταγματασφαλιτών περί Αρη Βελουχιώτη –γιατί ακούστηκαν και από άλλους, καλώς ή κακώς -, θα ήθελα να τους θυμίσω ότι ο Αρης Βελουχιώτης είναι θρύλος».