Μία Κινέζα πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ μιλούσε στο iPhone όταν το φόρτιζε, όπως έγραψε η αδελφή της στο Ιντερνετ.

«Θα ερευνήσουμε τις καταγγελίες και θα συνεργαστούμε πλήρως με τις Αρχές», απάντησε η εκπρόσωπος της Apple στο Πεκίνο, Κάρολιν Γου εκφράζοντας τα συλληπητήριά της στην οικογένεια του 23χρονου θύματος.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Μα Λου πέθανε από ηλεκτροπληξία αλλά δεν έχει συνδέσει ακόμα το περιστατικό με το κινητό της τηλέφωνο.

Η είδηση προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κινέζους κατόχους της συγκεκριμένης συσκευής.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τα προϊόντα της Apple στον πλανήτη, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία μπαίνει στο στόχαστρο των Κινέζων.

Τον περασμένο Απρίλιο, η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος δημοσίευσε αρνητικά σχόλια για την Apple επί πέντε συνεχείς ημέρες, κατηγορώντας την για «πρωτοφανή υπεροψία» επειδή η εταιρεία πουλούσε καλύμματα για το iPhone στην τιμή των 80 δολαρίων, ενώ σε άλλες χώρες τα διέθετε δωρεάν.

Τότε, ο διευθύνων σύβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Κινέζους. «Ζητούμε ειλικρνά συγγνώμη. Εχουμε να μάθουμε πολλά πράγματα για το πώς πρέπει να λειτουργούμε στην Κίνα», ανέφερε ο Κουκ σε επιστολή του στα κινεζικά ΜΜΕ.